Ak Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı, İl binasında gerçekleştirildi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ak Parti'nin, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan ile bütünleştiğini, ancak davanın sahipsiz kalmayacağını belirterek, "Bizim davamız 3- 5 kişiden oluşan bir dava değil. Yarın Recep Tayyip Erdoğan olmaz, bu davayı sahiplenen güçlü bir lider olur. AK Parti, 2023, 2053 ve 2071'e kadar iktidarda kalabilir, bunun hiç kimse için hayal olmaması gerek" dedi. İl Başkanı Ahmet Uzer, "Hiçbirimizin makam, mevki gibi vazgeçilemeyecek talebi yok" dedi.

İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

Ak Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı, İl binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Derya Bakbak, Ali Şahin ile AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Partili ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

HİÇBİRİMİZİN MAKAM-MEVKİ TALEBİ YOK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahmet Uzer, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılı çıkması nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Türkiye'deki siyasi istikrarın AK Parti'deki istikrara bağlı olduğunu ifada eden Uzer, "Çok önemli görev değişimlerinin sancısız ve sorunsuz şekilde yapılması, ülkemiz, milletimiz ve partimiz adına çok önemli bir kazanç. Bazıları bu süreçte Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti'de çok büyük hadiseler olacağı, iktidar mücadelesi ile partililerin birbirine saldıracağı ve partililerin makam mevki peşinde koşacağı şeklinde beklenti içindeydi. Ancak, AK Parti çatısında görev yapan insanlar davamızın ve ülkemizin geleceği konusuna çok hassasiyet gösteren insanlardır. Hiçbirimiz için makam, mevki gibi vazgeçilemeyecek talep yok" dedi.

BİR YILDA İKİ DARBE GİRİŞİMİ OLDU

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz 2 yılda Gezi Olayları ve 17 Aralık Operasyonu ile ülkede iki büyük darbe girişiminde bulunulduğunu ifade eden Şamil Tayyar şöyle konuştu:"Geçen yılın nisan ayından beri Türkiye iki büyük darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Güçlü iradeyle bu tehlikeyi savabilmeyi başardık. 2002'de AK Parti'yi içselleştiremeyenler, Ergenekon ve Balyoz gibi farklı darbe senaryolarıyla alt etmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bugüne kadar 5 büyük darbe girişimi oldu ancak son bir yılda iki darbe girişimi oldu, bu bile son dönemde karşılaştığımız riskin büyüklüğünü gösteren önemli gelişmeydi. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmamasına yönelik senaryoydu" dedi.

GÜÇLÜ KADROLAR YOLUNA DEVAM EDER

Bu girişimleri ülkemizin güçlü direnci ve AK Parti'nin güçlü kadroları sayesinde sava bildik. Yeni döneme Anayasa'yı değiştirecek 330 milletvekili ile girebilmek için önceki seçimlerde aldığımız oy oranının biraz daha üstüne çıkabilmek gerekiyor. Ben bunun mümkün olduğunu düşünüyorum. Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı adayı olduğu dönemde, "Recep Tayyip Erdoğan köşke çıkarsa partimizin hali ne olur?" diye kendi içimizde bile karamsarlığa kapılan arkadaşlarımız vardı. Onlara hep şunu söyledim; bu hareket bir kadro hareketi değil, 3-5 insandan oluşan bir hareket değil. Bu hareket Alparslan'ın Anadolu'ya girdiği döneme kadar uzanan bir köklü tarihten beslenen dava hareketidir. Dün Alparslan vardı, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, Turgut Özal vardı. Bugün Recep Tayyip Erdoğan var. Yarın Recep Tayyip Erdoğan olmaz ama bu davayı sahiplenecek güçlü bir lider güçlü kadrolar yoluna devam ederler. AK Parti, 2023, 2053 ve 2071'e kadar iktidarda kalabilir. Bunun hiç kimse için hayal olmaması gerekir" dedi.

MİLLETİMİZ FIRSAT VERMEDİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ak Parti'nin başarısının altında istişarenin yattığını belirterek, "Bizimle uğraşanlar çoğaldı, bunlar birlikte hareket etme becerisini de öğrendiler. Bunların efendileri bir kısım neoconlar ve Avrupa'ya yayınlar bir zincir. Bu zincir Türkiye'nin gelişmesini istemiyor. Ancak milletimiz bunlara fırsat vermedi, vermeyecek" dedi.

DÜNYAYA ROL MODEL OLDUK

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de partinin kurumsallaşma adına yerelden ulusala önemli başarılara imza attığını belirterek, "Ak Parti iktidarı demokraside dünyaya rol model oldu.Yakaladığımız istikrar süreci aslında Türkiye'nin istikrarı oldu. Milletimiz de istikrarın devamını istiyor" dedi.

FELSEFE PARTİSİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise, Türkiye'nin ve Ak Parti'nin birçok ülke için model olduğunu belirtti. Şahin, "Ak Parti Türkiye'de asırlarca hükmedebilecek felsefe partisi haline gelmiştir. Kapitalizm, komünizm gibi artık çökmeye yüz tutmuş medeniyetlere alternatif medeniyet olarak ortaya çıktık. Kemalizm gibi Erdoğanizm şeklinde akıma dönüştük" diye konuştu.

MİLLETİMİZ İSTİKRAR İSTİYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise son seçimde halkın yeni Türkiye'ye oy verdiğini, demokrasi, ekonomik istikrar için siyasi istikrardan yana tavır aldığını belirtti. DHA/Haber Merkezi