Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mahkumların topluma kazandırılması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Projenin uygulama alanı olarak ise Asri Mezarlıklar Müdürlüğü belirlendi. Proje, şimdilik 60 mahkumu kapsıyor. Pilot bölge olarak belirlenen uygulama alanında başarılı olunması halinde bu yolla topluma kazandırılacak hükümlü sayısı da arttırılacak.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili M. Durdu Yetkinşekerci, "Proje bölgesi olarak ta Asri Mezarlık olarak belirledik. Hedefimiz topluma yararlı bireyler kazandırmak. Bu proje ile mahkumların sosyal hayatlarına katkı ve ilerleyen süreçte topluma faydalı bireylerin olmasını hedefliyoruz” dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi’nin şu an için pilot olarak belirlediği bölgede uyguladığı proje ile cezaevinde işlediklerin suçun cezasını çekerken ve denetimli serbestlik hakkını kazanan mahkumların topluma kazandırılması hedefleniyor. Hükümlüler, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında topluma faydalı işlerde çalıştırılıyor.

MAHKUMLAR TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili M. Durdu Yetkinşekerci, hükümlülerin yasaların belirlediği şekilde topluma faydalı ve kurum dışında kamu veya özel sektöre ait işyerlerinde çalıştırılabildiklerini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir projeye ortak olduklarını aktaran Yetkinşekerci, “Öncelikle Başkanımız Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruculuğu yapmış biri olarak bu tür sosyal projelere çok önem veriyor. Hükümlüler, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi kapsamında böyle bir çalışma başlattık. Proje bölgesi olarak ta Asri Mezarlık olarak belirledik. Hedefimiz topluma yararlı bireyler kazandırmak. Bu proje ile mahkumların sosyal hayatlarına katkı ve ilerleyen süreçte topluma faydalı bireylerin olmasını hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

SOSYAL HAYATA KATKI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü M. Salih Yıldırım, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, mahkumlarla ilgili bir proje başlattı. Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir. Pilot yer olarak Asri Mezarlıklar Müdürlüğü seçildi. Bu projeyi genişleterek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Mahkumlarımızın psikolojilerine, sosyal hayatlarına katkıda bulunuyoruz” dedi.

Uygulanan projenin kendilerine büyük fayda sağladığını ifade eden hükümlüler, projenin geliştirilmesini ve daha çok mahkumun bu projeden faydalanması gerektiğini dile getirdi. Projenin uygulanmasında emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne teşekkür eden mahkumlar, denetimli serbestlik ile ilgili kanunun genişletilerek daha fazla ‘kader mahkumunun’ bu projeden faydalanmasını istedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT