Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 22 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında 9. madde dışındaki tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, Başkan Tahmazoğlu'na, "Neden sık imar tadilatı yapıyorsunuz?" diye sordu.

9. madde görüşülürken söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay söz istedi. Dokbay, "Bu maddede görüştüğümüz alan üniversitenin karşısındaki alan. Daha önce siz A2 dediniz, biz sosyal donatı alanı dedik. Kişi mal sahibi mahkemeye verdi, mahkemeyi kazandı ama siz tekrar sosyal donatı alanı imar tadilatı yapıyorsunuz. Ne yapıyoruz? Sık sık neden imar tadilatı yapılıyor? Tekrar bizim sözümüze geldiniz. Sosyal donatı alanı bizim karşı çıkışımız neden sık sık tadilat yapılıyor. Mahkeme kararına rağmen tadilat yapılıyor" dedi.

YARDIM EDİN ÖNERİSİ?

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Zamanın akışı içerisinde ihtiyaca göre karar vermeye çalışıyoruz. Bu tadilatta orada şu anda sosyal donatı ihtiyacı olduğuna inanıyoruz" dedi. 22. madde görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Uğur Kalkan, Şahinbey belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sporculara olduğu gibi belediye dışında faaliyet gösteren kulüp ve sporculara da Şahinbey Belediye bütçesinden yardım edilmesi önerisinde bulundu.

SPOR ALANLARI YAPIYORUZ

Tahmazoğlu ise, "Amacımız insanlarımızı, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutması için spor alanları yapıyoruz. Spor alanları zaman zaman okul bahçelerini, parklarda hala sahalar yaparak yaymaya çalışıyoruz. Diyabet, kalp, obezite gibi çok hastalığı sporla yenebileceğimize inanıyorum. Bu faaliyetler için okulda faaliyet gösteren gruplarla görüşüyoruz. 40 bin eşofman, 80 bin forma dağıttık. Bütçemizin imkanı dahilinde her spora, her kulübe, her sporcuya yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

POLİSTEN MECLİS ÜYELERİNE BİLGİ

Öte yandan meclis toplantısı başında meclis üyeleri telefon dolandırıcılığına karşı uyarıldı. Polis memuru, "Kendini emniyet mensubu, savcı olarak telefon açan kişiler çoğunlukla kimlik bilgileriniz PKK'nın eline geçti gibi korkutucu konularla karşıdaki vatandaşı kandırabiliyor. Bu durumda telefonunuzu kapatmayın, bir başka telefonla 155'i arayın, karakolda buluşma teklif edin" dedi. Gaziantep'te 270 Bin TL Telefon dolandırıcılığı yapıldığını söyleyen polis memuru, "Telefon konferansına inanmayın, korkmayın, kanmayın" dedi. Haber Merkezi