2012 yılında birlikte yaşadığı Bahar Aksoy'u bıçaklayarak öldüren ve 6 polis tarafından Bursa'da yakalanan Ferudun K., kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Sanığın sabıkalı oluşu ve olaydan sonra kaçmasını da değerlendiren heyet, sanığa takdir indirimi ya da iyi hal indirimi uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, sanık Ferudun K, sanık avukatı Onur İldokuz ile maktul Bahar Paksoy'un yakınları katıldı. Sanık Ferudun K, olaydan önce kendisinin cezaevine girdiğini, bu süreçte birlikte yaşadığı kadının kendisini aldattığını duyduğunu ancak gözüyle görmediği için bir şey demediğini belirtti.

AMACIM GÖZÜNÜ KORKUTMAKTI

Olaydan 15 gün önce yine Bahar Paksoy ile tartıştığını anlatan Ferudun K, "Annesinin evine dönmüştü. Olay günü de annesinin evinin önündeki parka gittiğimde kendisini iki erkekle oturduğunu gördüm. Kendisiyle özel bir şey konuşmak istediğimi söyledim ancak diğer erkekler 'kız bizimle sana ne oluyor' dedi. Ben de Bahar'ın eşim olduğunu söyledim ancak itiraz ettiler. Onları bıçakla kovaladım, sonra Bahar'ı bıçakladım. Amacım yaralayarak gözünü korkutmaktı. Onu öldürmek gibi bir düşüncem yoktu" diye konuştu.

BABA ŞİKAYETÇİ OLDU

Bahar Paksoy'un babası Zübeyir Paksoy da 1992 yılının Aralık ayından beri cezaevinde olduğunu ifade ederek, "O tarihten beri dışarı çıkmadım, her ne kadar kızım 1995 doğumlu gözüküyor ise de gerçekte 1993 yılının Mart ayında doğmuştur. Nüfustaki doğum tarihi yanlıştır" dedi. Baba Paksoy, kızını öldüren sanıktan şikayetçi olduğunu kaydetti.

YAŞ KONUSU

Mahkeme heyeti, adli tıp raporlarının Paksoy'un öldüğü tarihte 18 yaşını tamamlamadığını belirtmesine karşın incelenen deliller neticesinde maktulün öldüğünde yaşını tamamladığına karar vererek, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapsin uygulanmasına gerek olmadığına hükmetti.

Heyet, Paksoy'un öldürüldüğü tarihte 6 haftalık hamile olmasına karşın bu süreçte ikilinin ayrı yaşadığını göz önünde bulundururak, sanığın hamileliği bilemeyecek durumda olabileceği ve bunun tersini kanıtlayacak delil olmaması nedeniyle de ağırlaştırılmış hükmün uygulanmamasını kararlaştırdı.

OLAY NASIL OLMUŞTU ?

Gaziantep'te bir çocuk annesi Bahar Paksoy, 5 Temmuz 2012 tarihinde, daha önce birlikte yaşadığı Ferudun K, tarafından bıçaklanmış, kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde 15 gün sonra hayatını kaybetmişti. Paksoy'un annesi Hatice Paksoy, ikilinin Umut Cengiz ismini verdikleri bir yaşındaki bebeği yanına almıştı. Kayıplara karışan zanlının, 6 ay sonra anne Paksoy'a gönderdiği ve içerisinde "Pişmanım. Çocuğumun annesiz kalmasını istemezdim. Çocuğuma benden daha iyi bakacağınızı bildiğim için yanıma almıyorum" yazan mektubunu takibe alan polis, Ferudun K'yı Bursa'da yakalamıştı. AA