Şehitkamil’e bağlı Çakmak Mahallesi sakinleri, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yarışı kazanacak adaylardan beklentilerini sıraladı. Yıllardır mahallenin sorunlarının bitmediğini ve unutulduklarını söyleyen vatandaşlar, Çakmak Mahallesi’nin bir an önce yaşama elverişli, modern bir yaşam alanı olmasını istediklerini belirtti. Çakmak Mahallesi’nin tarihi bir yer olduğunu ifade eden vatandaşlar, adaylardan bir gün dahi olsa gelip sorunlarını dinlemelerini, diğer mahalle ve semtlere gösterilen ilginin Çakmak Mahallesine de gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Mahalle sakinleri, ‘’Öncelikle yıkılmak üzere olan tarihi evler var, bu evleri bir an önce onarsınlar. Sürekli elektrik, telefon ve internet kesintileri oluyor. Elektrik direklerinde yangınlar çıkıyor. Yollarımız köstebek yuvası gibi, yollarımızı onarsınlar. Mahallemizde çok sayıda Suriyeli var. Mahallemizde Suriyeli istemiyoruz. Çocuklarımızın oynayacağı bir oyun parkı istiyoruz. Çocuklarımız çamurda oynuyor. Mahallemize semt pazarının yapılmasını istiyoruz” dedi.

HALİL MAHMUT (İŞSİZ)

RAHATÇA YAŞAYACAĞIMIZ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULSUN

Mahallemizin temizliği tam olarak yapılsın. Adaylardan, Mahallemize belirli bir düzen içinde rahatça yaşayacağımız yaşam alanları oluşturmalarını istiyorum. Kaderine terk edilmiş bir mahallede yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunları,çektiğimiz eziyetleri gelip görsünler. Duvarlardan ağaçlar çıkmış. Duvarlar yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Nereye baksam her yerde çöp var. Konteynırların dezenfekte edilmesi lazım. Tarihi bir mahallenin bu vaziyette olmasını anlamıyorum.

HANİFİ EROĞLU (EMEKLİ)

AYNI İLGİNİN BU MAHALLEYE GÖSTERİLMESİNİ İSTİYORUM

Adaylardan, diğer mahalle ve semtlere gösterilen ilginin bu mahalleye de gösterilmesini istiyorum. 17 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Bu mahallenin sorunları saymakla bitmez. Sorunlar aynı değişen birşey olmadı. Bu mahallede dar sokakları aydınlatan sokak lambaları doğru düzgün yanmıyor. Aydınlatma sorununa çözüm bulsunlar.Her sokak başına lamba istiyoruz. Sokak aralarına Ambülans itfaiye giremiyor. Hastalarımızı sedye ile taşıyoruz.

ALİ AYRIÇ (EMLAKÇI)

ELEKTRİK,İNTERNET,TELEFON

KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM BULSUNLAR

Sürekli telefon, internet, ve elektrikler kesiliyor. Ben emlakçıyım, benim işim internet ve bilgisayar ile. Ama süreki kesintiler sebebi ile işlerim yarım kalıyor. Adaylardan elektrik,internet,telefon kesintilerine çözüm bulmalarını istiyorum. Mahalle ile ilgilenen yok. Gelip te sorunlarımızı dinleyen yok. Onun haricinde hırsızlık olayları artmış durumda. Doğru düzgün bir ilgi yok. Belediye çalışmıyor. Muhtarın da yeteri kadar çalışmadığını düşünüyorum.

AHMET GİRİTLİOĞLU (EMEKLİ)

SURİYELİLERİ

MAHALLEDEN GÖNDERSİNLER

Adaylardan Suriyelileri bu mahalleden göndermelerini istiyorum. Geldikleri günden beri ne huzur kaldı bu sokak ta, ne de güvenlik. Esnaf burada kaçak sigara satamıyor. Ama Suriyeli satıyor. Bu nasıl iş? Onlar geldi mahallenin delikanlıları işsiz gezmeye başladı. Karton toplayıcılar, değnekçiler mahallede cirit atıyor. Güvenliğimiz kalmadı.

ALİ SAĞLIK (EMEKLİ)

PARK SORUNUNA ÇÖZÜM BULSUNLAR

Adaylardan mahalle içindeki park sorununa çözüm bulmalarını istiyorum. Arabalar kaldırıma park edilmiş vaziyette. Geçecek yer bulamıyoruz. Kaldırımlar adeta otopark olarak kullanılıyor. Koca araçlar burayı çevre yolu gibi kullanıyor. Adaylar, aday olmadan önce mahallenin nabzını tutsalardı. Birde yollarımız köstebek yuvası gibi. Yollarımız asfaltlansın.

ABDULKADİR SAĞLIK (BAKKAL)

SEMT PAZARI VE OYUN

PARKI YAPSINLAR

“Adaylardan mahallemize çocuklarımızın rahatça oynayabileceği bir park yapmalarını istiyorum. Ayrıca semt pazarının kurulmasını da tüm mahalle olarak istiyoruz. Çocuklarımız kir,çamur içinde oynuyor. Bu yüzden çocuklarımız sürekli hasta oluyor. Yine çocuklarımızın güvenliğ için elektrik kablolarından yangınlar çıkıyor. Bu sorun hem can, hem de mal güvenliğimizi tehdit ediyor. Meyve sebze alacak yer yok. Her yere semt pazarları yapıldı. Buraya güzel bir semt pazarının yapılmasını istiyorum” Okan YILMAZ