'Önemli olan suçun işlenmeden önlenmesi' diyen Taşdoğan, bu anlamda MHP'nin savunduğu bekçilik sisteminin tekrar getirilmesi gerektiğini savundu.

MAHALLELER ÇOK ISSIZ KALIYOR

Son yıllarda hırsızlıkla ilgili şikayetlerin çok arttığını, partiye çok şikayet geldiğini belirten Taşdoğan, "Bu konuda bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü mahalleler çok büyüdü, artık gezici devriyeler bir geçtikten sonra bir dahaki geçme süresi ortalama bazı semtlerde 1. 1.5.saati buluyor. Mahalleler çok ıssız kalıyor. Önemli olan bir suç işlenmeden önlemektedir. Bunun için de bekçilik sistemine derhal dönmeliyiz" dedi.

SEÇİM VAADLERİMİZ ARASINDAYDI

MHP'nin 1997 seçimlerinde seçim vaadleri arasında bekçilik sisteminin de olduğunu belirten Taşdoğan, "MHP bekçilik sisteminin gelmesini savunmaktadır. Birkaç ay önce bizi sevindiren bir gelişme olmuştu. Gaziantep'te bekçilik metodunun yeniden kurulacağı, bekçilikle ilgili bir çalışma yapılacağı gündeme gelmişti. Ama henüz bir çalışma göremedik" dedi.

AYDINLATMA YETERSİZ

Hırsızlığın artışında yetersiz aydınlatmaların da payı olduğunu söyleyen Taşdoğan,, "Mahallelerin aydınlatmaları yetersiz. Aydınlatmalar daha iyi olmalı. Çok abartılıda olmamalı, ihtiyaç kadar olmalı. Hırsızlar yetersiz aydınlatmayı fırsat olarak görüyor ve bunu kullanıyorlar" dedi.

GAZİANTEP'E 15 NOKTADAN GİREBİLİRSİNİZ

Hırsızlığın artışında, şehre giriş ve çıkışların kontrolsüzlüğünün de etkisi olduğunu öne süren Taşdoğan, "Şehre giriş ve çıkışlar daha kontrollü hale getirilmeli. Şehrimize çok fazla giriş var. Gaziantep'e 15 noktadan girebilirsiniz. Kilis, Şanlıurfa, otobanlardan, İslahiye'den, Oğuzeli'nden ve birçok noktadan şehre girebilirsiniz. Başka illerde iki ya da üç kapıdan girebilirsiniz. Bu anlamda kontrollü girişler sağlanmalı giriş çıkışlarda güvenlik kameraları aktif hale getirilmeli. Kimin girip kimin çıktığını görmemiz lazım" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR