Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde garip bir durum yaşanıyor. Mahallelinin Su ve Elektrikleri bağlanmış… Yolları asfaltlanmış.. Çöp ve emlak vergileri alınıyor.. Ama Dogalgazları bağlanmıyor.. Nedeni imara açılmamış olması.. Bu duruma mahalle şaşırıp kalmış. Muhtar isyan edecek noktaya gelmiş. Tüm kapıları çaldıklarını ama çözüm bulamadıklarını söyleyen mahalle muhtarı Mustafa Yıldırım, "Belediye, bu sokaklarda oturan insanlara elektrik vermiş, su vermiş altyapı çalışmalarını yapmış, asfalt çalışmalarını yapmış vergilerini de alıyor. Hâl böyle iken, buralar imara açık alanlar değil doğalgaz veremeyiz diyerek bunca insanın mağdur edilmesini anlayamıyorum ve bunu çok saçma buluyorum" diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Uzun yıllardır bu evlerde oturduklarını belirten 79050 ve 79051 numaralı sokaklarda oturan sakinler, "Belediye bizim sokaklarımızı numaralandırmış, asfalt çalışması yapmış, elektrik ve su vermiş, altyapı çalışması yapmış. Hepimizden emlak vergisini de alıyor. Fakat doğalgaz isteyince sokaklarınız imara açık alanlar değil cevabı alıyoruz. Bu kadar saçma bir şey olabilir mi ?" diye serzenişte bulundu.

MUHTAR DA SIKINTILI

Zeytinli Mahallesi muhtarı Mustafa Yıldırım bu meselenin, mağdur vatandaşlar kadar kendisini de rahatsız ve huzursuz ettiğini belirterek, "Bizim mahallemizde bu durumda olan çok sayıda sokak var. Öyle birkaç tane değil bu durumdan ötürü mağdur olan evlerin sayısını hesaplayacak olsak en az 150-200 daire vardır. Buda nereden baksanız 1000 tane vatandaşımızın mağdur olması demek yazık değil mi bu insanlara ben bu mahallenin seçilmiş muhtarı olarak sorunun ivedilikle giderilmesini istiyorum" dedi.

HANİ DOĞALGAZ NEREDE?’

Yıldırım, Belediyenin bu sokaktaki evlere elektrik ve su verdiğini, sokakları numaralandırdığını bu insanlardan emlak ve çöp vergilerini aldığını belirterek, "Belediye, bu sokaklarda oturan insanlara elektrik vermiş, su vermiş altyapı çalışmalarını yapmış, asfalt çalışmalarını yapmış vergilerini de alıyor. Hâl böyle iken, buralar imara açık alanlar değil doğalgaz veremeyiz diyerek bunca insanın mağdur edilmesini anlayamıyorum ve bunu çok saçma buluyorum" diye konuştu.

İNSANLAR ÜÇ YILDIR MAĞDUR

Bu sorunun yeni bir şey olmadığını, ancak bu bahse konu sokakların üç yıldır bu durumda olduğunu belirten Yıldırım, "Ben yaklaşık üç yıldır bu konunun çözüme kavuşması için uğraşıyorum. Defalarca Gazdaş’a ve Belediye’ye gittim. Ancak hiçbir somut netice elde edemedim. Bu insanların seçimle göreve getirdiği seçilmiş bir idareci olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu konunun takipçisi olacağımı mahallelilerin bilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

MAHALLELİ ÖFKELİ

Mahalle sakinlerinden Aytekin Öztemiz, mağdur olduklarını, bu sorunun çözülmesi için çok uğraştıklarını fakat hiçbir sonuç alamadıklarını bu sebeple de çok öfkeli olduklarını vurgulayarak, "Benim evim üç katlı ben bu evi yaparken çoluğumun çocuğumun nafakasından kıstım bin bir güçlükle inşa ettim. Bu sokaktaki herkes benle durumda bizler zengin insanlar değiliz. Benim üstümdeki sokakta altımdaki sokakta doğalgaz var orada ki insanlar bu nimetten faydalanırken biz neden mahrumuz? Ben bu mesele için Belediye’ye Gazdaş’a kaç defa gidip geldiğimin sayını unuttum. Sokaklarınız imara açık alan değil ve şu anda gündemimizde herhangi bir kamulaştırma çalışması yok. Bıktık bunları duymaktan artık yeter diyoruz bu meselenin halledilmesini istiyoruz" dedi.

SIKINTI BÜYÜK

Mahalle sakinlerinden Ayşe Öztemiz ise "doğalgaz olmayan evlerde en büyük sıkıntıyı bizler çekiyoruz" dedi. Öztemiz, "Soba yakmaktan, kova taşımaktan, her gün iki defa damdan kömür getirmekten bıktım. Doğalgazsız evlerde en büyük sıkıntıyı biz ev hanımları çekiyoruz. Kömürün isi tozu pisliği de apayrı bir olay onu hiç söylemiyorum bile her odada soba yakamıyoruz biz böyle olunca çoluk çocuk hepimiz aynı odada yatıp kalkıyoruz yine aynı odada yemek yiyoruz. Kışları sobalı oda tek yaşam alanımız bizim. Benim küçük kızım astım hastası bu hastalığında en büyük düşmanı da toz, duman sadece bunlarda değil bunun sıcak suyu var, mutfak tüpü var ben türlü rezillik çekiyorum banyo sabası yakarken bir an önce sesimizin duyulmasını ve sokağımıza doğalgaz gelmesini istiyoruz’’

SOBA KOVASI TAŞIMAKTAN BEL FITIĞI OLDUM’

Bir başka ev hanımı Güllü Doğan ise, "Soba yakmak büyük rezillik kovasını doldurmak ayrı dert, külünü boşaltmak ayrı dert. Tozu pisliği ayrı dert. Sadece buda değil benim çocuklarım ders çalışamıyor. Diğer odalarımız çok soğuk oluyor durumumuz malum her odada bir soba yakamıyoruz’’

Haber- Fotoğraf: Bahri GEBEL