Olayın başından beri ilgilenen Fatma Şahin, eşinden gördüğü şiddetin ardından sol bacağını kaybeden, gördüğü tedaviler sonrasında yeniden 3 çocuğuna kavuşup yaşama tutunmaya çalışan Aşık'ı, babasının evinde ziyaret etti.
Şahin, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''kız kardeşim'' dediği Aşık'ı, daha önce hastanede de ziyaret ettiğini hatırlattı.
Yeniden bir araya geldiği Aşık'ı, çocuklarından da aldığı enerjiyle eskiye göre çok iyi gördüğünü anlatan Şahin, Aşık'a her zaman yardımcı olunacağını kaydetti.
Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğunu, bunun gereği olarak da ihtiyaç sahiplerine gereken desteğin verileceğini dile getiren Şahin, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hem ailenin ve çocukların hem de kızımızın bundan sonraki bütün tıbbi ihtiyaçlarıyla bire bir ilgileneceğiz. Zaten çok şükür hayata bağlanmış durumda. Anne olarak çocuklarının kendisine ihtiyacı var. Ben de başkan, anne ve bir kadın olarak ailenin yanındayım.'' diye konuştu.
Ailenin kendisinden en büyük talebinin, bunu yapan failin hukuk devleti tarafından en ağır şekilde cezalandırılması olduğuna işaret eden Şahin, şöyle konuştu:
''Zaten bu yönde bütün hukuki düzenlemeler yapıldı. İyi takip gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi olarak bir hukukçumuzu bu işi takip etmesi için görevlendirdik. Bakanlığımızla da irtibatlı bir şekilde bu iş takip edilecek. Bunu yapan kişinin en ağır şekilde cezalandırılması caydırıcılık açısından önemli. O yüzden kardeşimize her türlü destek verilecek. Koruyucu, önleyici tedbirlerin, tedavisinin, sosyal ve psikolojik rehabilitasyonunun her aşaması bizim takibimizde."
- "Ben en büyük ilacımı çocuklarımdan alıyorum"
Yaşadığı zor gecenin ardından devletin her zaman yanında olduğunu aktaran Çağlar Aşık da doktorlarla görüştüğünü ve iyileşmesinin, ağrılarının dinmesinin bir yılı bulacağını ifade etti.
Yaklaşık 3-4 ay sonra bacağına protez takılacağını anlatan Aşık, çocukları geldiğinden beri daha iyi olduğunu ancak özellikle geceleri ağrılarının arttığını anlattı.
Aşık, şöyle devam etti:
"Protezim yapılıyormuş. Doktorum 'Protezin takılınca yürüyeceksin, koşacaksın' dedi. Ben o zaman güldüm, milli takımımız gibi oyun oynayabilecek miyim diye şaka yaptım. Çok şükür, çok daha iyiyim. Başkanıma da desteğinden dolayı teşekkür ederim. Allah razı olsun. Beni yalnız bırakmadı. Ben en büyük ilacımı çocuklardan alıyorum. Onlar benim her şeyim. Şu an duruyorsam onlar için."
Büyükşehir Belediyesince avukat verilmesini de memnuniyetle karşılayan Aşık, "O adamın en ağır cezayı alması için elimden geleni yapacağım. İnşallah onunla mahkemede hesaplaşacağız." diye konuştu.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 23 Eylül'de, bir süredir işsiz olan Mehmet Ali Aşık, işkence yaptığı eşini av tüfeğiyle yaraladıktan sonra çocuklarını rehin almış, polisin operasyonunun ardından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Eşinin tüfekle vurduğu sol bacağı diz üstünden kesilen Çağlar Aşık, bir süre önce taburcu edilmişti. AA