Büyükşehir Belediyesi'nin Karataş Köprülü kavşak yapımına başlaması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 5 ay sürmesi beklenen kavşak çalışmasından vatandaş ve esnafın öfkesi büyüyor. Kavşak için zamanlamanın yanlış olduğunu söyleyen Karataş esnafı genelde kavşak yapımını doğru bulmadıklarını ve zamanlamanın yanlış olduğunu dile getirdi. Ortak görüş ise kavşak çalışmasının zamanlamasına yönelik oldu ve "Bu proje Karataş, Güneykent, Üniversite ve Yeditepe halkını rezil etmekten başka birşey değil. Hiç gerek yoktu. Yaklaşan Mübarek Ramazan ayında yapılacak bir iş değil. Daha önce günümüz şartlarına uygun bir şekilde yapsalardı daha iyi olurdu. Bu güzel şehrimize uygun daha modern geleceği gören projeler, halkı mağdur etmeden yapmaları daha uygun olurdu. Yolun trafiğe çift yönlü kapatılması bizleri mağdur etti. Neden önce yapılmadı da şimdi yapılıyor" şeklinde görüş sergilendi.

Bazı esnaflar ise yeni işyeri arayışına geçtiklerini belirterek, "Önümüz ramazan. Sıkıntı büyük olacak. Çünkü Karataş ayrı bir ilçe konumunda. Yakın zamanda halk trafikten dolayı birbirine düşerse kimse şaşmasın. Bu tür projelere gerek var ama halkı mağdur etmeden yapsalar iyi olur . Dükkanlarımızı kiramı veremeyecek duruma geldik" dediler.

İŞTE KARATAŞ ESNAFI VE GÖRÜŞLERİ

Hakan Çetin (36)

“Mağdur edilen insanlar da düşünülmeli”

"Yaklaşık 10-12 senedir aynı belediye… 3 yıl önce bir tramvay çalışması yaptı. O zaman da bu esnaf 6 ay boyunca beklemişti. Aradan 3 yıl geçtikten sonra daha kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bu tür çalışmalar mutlaka şart ama bu işlemleri yaparken mağdur edilen insanlarda düşünülmeli. Siz eğer dükkana yazılan yazıdan bile vergi alıyorsanız, bu mağduriyeti gidermelisiniz. Bu bir insanlık vazifesidir."

Mehmet Güngör(44)

“Bu tür projeler önceden planlansın"

"Esnaf perişan oldu böyle bir şeye ihtiyaç varsa bunu ilk günden yapsalardı. Kışın esnafın işi zaten durgun o zaman yapsınlar, yazın yapılacak iş değil. İbrahimli'den geliyorum çok sıkıntı yaşıyorum . Müşterilerimizde gelemiyor. Dükkanımız kira, elektrik, su, eleman parası bu halde nasıl ödeyeyim. Şimdi ramazan geliyor ve ulaşım sıkıntısı ikisi birden geliyor. Bu tür projeler önceden planlansın"

Fatih Coşkun (51)

“Halk trafikten dolayı birbirine düşer”

"Ben bu harcanan paralara acıyorum. 4 gün sonra halk trafikten dolayı bir birine düşer . 18 yıldan beri bu caddenin üzerindeyim. Burayı yapacaklarına Şehreküstü'den Başkarakol'a kadar olan yolları yapsınlar oralarda trafik var buralarda pek trafik yok."

Ali Bildirici (52)

“Daha önceden treni alttan yapsalardı”

"Köprülü kavşağa ne gerek var. Daha önceden treni alttan yapsalardı. İki kere masraf oluyor. Ramazan ayında yapılır mı bu ? 4-5 gün sonra gel rezilliğe bak . Sonuçtan ne çıkacak onuda bilmiyoruz. Rahat mı olur kötü mü olur o da belli değil."

Davut Atilla(28)

“Başka yerde dükkan bakıyorum"

"Ciddi bir trafik sıkıntısı vardı, ama akşam saatlerinde oluyordu. Biz Avrupa'yı örnek alıyoruz Avrupa tramvayı kaldırıyor metro kullanıyor bizde 50 yıl önceki uygulamaları yapıyoruz. Kısa vadeli projeleri hayatımıza uyguluyorlar . Dükkanımızın önüne gelemiyoruz, işlerimiz çok etkilendi. Başka yerde dükkan bakıyorum kötü etkilendik. Bu saatten sonra yapacak başka bir şey yok, daha önceden hesaplanması gerekiyordu. Dünyanın parası halkın cebinden çıkıyor."

A.Merdan Kaygusuz (25)

“Halkı rezil ettiler"

"Karataş, Güneykent, üniversite, yeditepe halkını rezil etmekten başka birşey değil. Hiç gerek yoktu. Yaklaşan Mübarek Ramazan ayında yapılacak bir iş değil. Daha önce günümüz şartlarına uygun bir şekilde yapsalardı daha iyi olurdu. Bu güzel şehrimize uygun daha modern geleceği gören projeler, halkı mağdur etmeden yapmaları daha uygun olurdu."

Nazım Akyüz (57)

“Bir çözüm bulunmasını istiyoruz”

"Bu tür projelere gerek var ama halkı mağdur etmeden yapsalar iyi olur . Dükkan kiramı veremeyecek duruma geldim. Vatandaş mağdur dolmuş duraklarının yerleri değişti hepsi bir birine karıştı. Tramvay yapılırken bu işlemler yapılabilinirdi. O zaman esnaf o kadar iyi değildi bu kadar etkilenmezdik. 3 Gün sonra ramazan geliyor ne olacak, bir çözüm bulunmasını istiyoruz." Mansur YALVAÇ