CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, mecliste yaptığı konuşmada hükûmetin “Kanun Hükmünde Kararnameler” ile meclisin de, milletvekillerinin de yetkilerinin gaspedildiğini söyledi. Konuşmasında “Paralel Devlet” söylemiyle hükümetin bir mağduriyet yaratmaya çalıştığını da belirten Serindağ, hükümete “olsa olsa onun sorumlusu olursunuz” dedi.
SİYASİ VE HUKUKİ KRİZ
Serindağ, "Şimdi, her şeyi bir paralel devlete yüklüyorsunuz. Yani şimdi şu soruyu gene sayın yetkililere sorun, Hükûmet erkânına sorun: Siz, bugüne kadar beraber yürümediniz mi? Sayın Başbakan, yardımcısını Pensilvanya'ya "Emirleri var mı, yok mu Hoca Efendi'nin?" diye göndermedi mi, göndermedi mi? "Siz ne istediniz de vermedik?" demedi mi? Ondan sonra, şimdi, "paralel devlet" diyorsunuz, "in" diyorsunuz, "maşa" diyorsunuz, "örgüt" diyorsunuz ve bugüne kadarki sorumluluğunuzu beraber hareket ettiğiniz bir harekete yüklüyorsunuz. Bu şekilde ülkeyi bir siyasi ve hukuki kriz içerisine sokuyorsunuz.
Kendi sorumluluğunuzu kendi icat ettiğiniz, aslında hukuk literatüründe pek de olmayan, pek değil, hiç olmayan paralel devlete yüklüyorsunuz. Nedir bu paralel devlet? F tipi, paralel devlet; hepsi sizin eserinizdir. Siz onun mağduru olamazsınız. Olsa olsa onun sorumlusu olursunuz" diye konuştu. HABER MERKEZİ