Şehitkamil'de yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı. 17 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında Komiser Yardımcısı İlyas Yarımağa, 'Testi Kırılmadan Projesi' kapsamında meclis üyelerini telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu,belediyenin de adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığını belirterek bu konuda dikkatli olunmasını istedi.

İlyas Yarımağa, telefon dolandırıcılığıyla ilgili yaptığı sunumda, "Mağdur bizde olabiliriz. Türkiye'de en son bir hukuk profesörü 4.5 Milyon TL'sini kaptırdı. Gaziantep'te en yüksek meblağ 270 Bin TL. Hiçbir polis, savcı ve kamu görevlisi sizi arayarak para talep etmez" dedi.

Son günlerde internet dolandırıcılığının arttığını belirten Yarımağa, "Dolandırıcılar bilgisayar programı yardımıyla polis imdat hattından ya da aile bireylerinden birinin adıyla arıyormuş izlenimi vererek rastgele seçtikleri kişileri aramaktadır. Kendilerini hakim, polis, asker, ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiği ve kullanıldığını söylemek suretiyle dolandırıcılık yapmaktadır. Bunlara itibar etmeyin. 155'e hemen mesaj atın" diye konuştu. Meral KINACILAR