Ramazanda hava sıcaklığının zaman zaman 40 dereceye ulaştığı Gaziantep'te vatandaşlar, kafe olarak kullanılan mağarada serinlemeye çalışıyor. Tarihi Yeni Han'daki yaklaşık 500 yıllık mağara, 15-20 derecelik ısısı ile serinlemek isteyen vatandaşların tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Antep Savunması sırasında yiyecek ve cephane saklandığı belirtilen mağara, yazın serin kışın da sıcak havasıyla halk arasında "doğal klima" olarak nitelendiriliyor. Ramazanda serinlemek isteyenlerin uğrak mekanı haline gelen mağaranın girişinde ziyaretçileri "Alex" adındaki papağan karşılıyor.

500 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Restore ettirdiği mağarayı kafe olarak işleten Mehmet Kaleoğlu, 500 yıllık geçmişe sahip mağarada hava sıcaklığının yaz kış 15 ile 20 derece dolaylarında olduğunu söyledi. Özellikle sıcak geçen ramazanda kente gelen yerli ve yabancı turistlerin hem serinlemek hem de dinlenmek için tercih ettiği mağaranın kışın da doğal ısısıyla rağbet gördüğünü belirten Kaleoğlu, 750 metrekarelik alana sahip mağarada su kuyularının da bulunduğunu ifade etti. AA