(DHA) - GAZİANTEP'te, 2013 yılı Ağustos ayında, aralarında husumet bulunan iki grup arasında sokakta çıkan ve 1 çocuğun öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklara ceza yağdı. Mahkeme heyeti sanıklardan Süleyman Delfer'i ölüme neden olmaktan ömür boyu hapis cezası ile kasten öldürmeye teşebbüs ve yaralama suçlarından 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme diğer 4 sanığı ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 6 yıl 9 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına mahkum etti.

Gaziantep'te aralarında husumet bulunan 30 yaşındaki Süleyman Delfer, 32 yaşındaki Mustafa Öztürk, 24 yaşındaki Cuma Yılmaz, 23 yaşındaki İbrahim Halil Kılıç ve 21 yaşındaki Ramazan Akdoğan, 2013 yılı Ağustos ayında Barış Mahallesi'nde karşılaştı. Husumetli 5 kişi arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, taraflar birbirlerine tabanca ve tüfekle rastgele ateş açtı. Ateşlenen tüfekten çıkan saçmalar, kavga sırasında sokaktan geçen 13 yaşındaki Fatih Şimşek ile İbrahim Gündüz, Zeynep Kaplı ile Suriye uyruklu Şedi Bağsu'ya isabet etti. Tedavi için hastaneye götürülen yaralılardan Fatih Şimşek doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak öldü.

KAVGA ANI TELEFON KAMERASINDA

13 yaşındaki çocuğun ölümüne 3 kişinin de yaralanmasına yol açan şehir magandalarının kavga ettiği anın görüntüleri de bir cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayın olduğu sokaktaki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde; Süleyman Delfer'in elinde pompalı tüfek ile rastgele ateş açtığı ortaya çıktı. Olayın ardından polisin gözaltına aldığı 5 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KİMSE CİNAYETİ KABUL ETMEDİ

Tutuklanan sanıklardan Süleyman Delfer hakkında; 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'yaralama', 'mala zarar verme' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından, diğer sanıklar hakkında da 'kasten öldürmeye teşebbüs' ile '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından dava açıldı.
Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Kavga sırasında pompalı tüfek ile ateş ettiği cep telefonu görüntülerinden de belirlenen; 1 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaralamak ve diğer tutuklu sanıkları öldürmeye teşebbüsle suçlanan Süleyman Delfer, karar duruşmasında beraatini istedi. Delfer, "Onlar beni öldürmek istedi. Ben öldürme kastıyla hareket etmedim. Onlar bana ateş etti, ben havaya ateş ettim. Arada suçsuz, günahsız bir çocuk öldüğü için pişmanım. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Suçların hiçbirini işlemedim, beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları kabul etmedi ve tahliye talebinde bulundu.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Son kez söz verdiği ve hepsinin suçsuz olduğunu söyleyip tahliye talebinde bulunduğu sanıkları dinleyen mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, yargılama sonunda Süleyman Delfer'i 13 yaşındaki Fatih Şimşek'in ölümüne yol açtığı için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından bunun olası kasıtla işlediği için ömür boyu hapis cezasına indirdi. Mahkeme bu cezada; sanığın geçmişi, sabıkası, suç işleme eğilimi, tutum ve davranışları, yargılamaya olumlu katkı sunmaması nedeniyle başka indirim uygulamadı. Süleyman Delfer ayrıca tutuklu diğer 4 sanığı kasten öldürme teşebbüsü, 2 kişiyi hafif yaralaması, mala zarar vermesi ve 6136 sayılı kanuna muhalefet etmesi nedeniyle de toplam 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti diğer 4 şüpheliye de 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından önce müebbet hapis cezası verdi, ardından bu cezayı 6 yıl 9 ay hapis cezasına indirdi. Mahkeme şüphelilerden Cuma Yılmaz ile Mustafa Öztürk'ü, ruhsatsız silah taşıdıkları için ayrıca 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.