GAZİANTEP'te, magandaların otomobilden rastgele ateş ettiği tabanca ve tüfekten çıkan kurşun ile saçmalar bir çocuğu öldürdü, biri çocuk 2 kişiyi de yaraladı. Yolda yürürken kurşuna hedef olan 13 yaşındaki Fatih Şimşek yaşamını yitirirken, av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet ettiği 2 kişi yaralandı. Olay sonrası kaçan 3 şüpheli ise daha sonra polise teslim oldu.

Olay, akşam saatlerinde Barış Mahallesi Salih Tanış Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz 3 kişi otomobille ilerledikleri sırada tüfek ve tabancayla rastgele ateş açmaya başladı. Bu sırada caddede yürüyen 35 yaşındaki İbrahim Gündüz, 13 yaşındaki Fatih Şimşek ve 6 yaşındaki Zeynep Kaplı, seken kurşun ve saçmaların vücutlarına isabet etmesi sonucu yaralandı. Silah seslerinin duyulmasının ardından kendilerini korumak için ev ve işyerlerine saklanan vatandaşlar, durumu telefonla polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, çevre güvenliğini alarak görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Seken kurşun ve saçmalar nedeniyle 5 aracın hasar gördüğü olayda yaralanan 3 kişi ise olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulanslarla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanılan yaralılardan Fatih Şimşek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Tedavisi devam eden diğer 2 yaralının sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Olayı duyarak hastaneye akın eden ve Fatih Şimşek'in ölüm haberini alan yakınları ise acil servis önünde sinir krizi geçirdi. Gözyaşı dökerek fenalık geçirenler, sağlık ekipleri ve hastane görevlileri tarafından teselli edildi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Şimşek'in cesedi otopsi yapılmak için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

3 ŞÜPHELİ POLİSE TESLİM OLDU

Rastgele ateş açarak 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına yol açan 3 şüpheli ise olaydan 4 saat sonra Şahinbey Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. İsimleri öğrenilemeyen ve sorgulanmasına başlanan şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.