Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Dr. Cenk Yancar; Amatem’i olmayan Gaziantep'te Tubim 2013 raporuna göre, yatarak tedavi gören hastaların ikamet yerleri incelendiğinde; Gaziantep'in 5.sırada, maddeye bağlı direkt ölümlerde ise 4. sırada yer aldığını söyledi. Yancar, "Gaziantep'te yaklaşık 1000 çocuk ve ergen sokaklarda çalışıyor veya yaşıyor" dedi.

KATILIM BÜYÜK OLDU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “Psikoloji Gündemi-4 Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı. Gaziantep ve çevre illerden Psikologların, Psikolojik Danışmanların ve Rehber Öğretmenlerin katıldığı Sempozyum’da “Bağımlılıklar” tüm detaylarıyla ele alındı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün organize ettiği “Psikoloji Gündemi-4 Sempozyumu”na; HKÜ Mütevelli Heyeti Danışmanı Sn. Songül Kalyoncu, HKÜ Rektörü Sn. Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Şanlıurfa Valisi Eşi Sn. Ayşe Küçük, HKÜ Rektör Danışmanı Sn. Prof.Dr. Edibe Sözen, HKÜ Rektör Yardımcıları Sn. Prof.Dr. Zerrin Pelin ve Sn. Prof.Dr. M. Hanifi Aslan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof.Dr. M.İhsan Karaman, Akademisyenler, Gaziantep ve çevre illerden Psikologlar, Psikolojik Danışmanlar ve Rehber Öğretmenler katıldı.

BÜYÜME VE GÖÇÜN SONUÇLARI

Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi Dr. Cenk Yancar; “Son yıllarda Gaziantep ilinde sanayinin hızlı büyümesi, göç ve nüfus artışı beraberinde ekonomik ve sosyal sorunlara yol açtığını söyledi. Yancar, "Bu durum aileleri, özellikle gençleri ve çocukları etkilemekte, artan madde kullanımı ve sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar sorununu da beraberinde getirmektedir. Amatem’i olmayan ilimizde Tubim 2013 raporuna gore, yatarak tedavi gören hastaların ikamet yerleri incelendiğinde; Gaziantep 5.sırada, maddeye bağlı direkt ölümlerde Gaziantep 4. sırada yer almaktadır" dedi.

ÖRNEK MERKEZ

Gaziantep'te yaklaşık 1000 çocuk ve ergenin sokaklarda çalıştığı veya yaşadığının tahmin edildiğini belirten Yancar, "Belediyemiz sokakta yaşayan ve çalışan çocuklarda ve ergenlerde madde kullanımı sorunlarını çözmeye yönelik olarak Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi, Akınal Çocuk-Gençlik ve Aile Merkezi, Oya Bahadır Yüksel Çocuk ve Gençlik Merkezi olmak üzere 3 merkez ile hizmet vermektedir. Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları 1997 yılına kadar uzanmaktadır. Sokak çalışmalarında tespit edilen, ailelerin getirdiği veya diğer resmi kurumların gönderdiği çocuklar, öncelikle bir değerlendirmeden geçirilerek uygun görüldükleri merkeze kabul edilir veya ayakta tedavi programına yönlendirilir” dedi. Haber Merkezi