Basketbol Federasyonu, 18 – 22 Şubat tarihleri narasında şehrimizde yapılacak olan Royal Halı Türkiye kupasına basket severlerin gelmesi yönünde 10 neden belirledi.

Royal Halı’nın isim sponsorluğu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tam desteği ve Royal Halı Gaziantep basketbol takımının kupaya katılacak diğer takımları ve tüm basketbol severleri Gaziantep’e davet eden esprili mesajları, kupa heyecanının daha artmasını sağlıyor.

Royal Halı Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek için mücadele edecek 8 TBL takımını izlemek için Şahinbey Spor Salonu’na gelecek sporseverler tadına doyum olmayan bir basketbol şölenini yerinde izlemenin keyfi yanında Gaziantep’in sunduğu kültür ve lezzet zenginliğini de deneyimleme fırsatını yakalayacaklar.

1. TBF Türkiye Kupası Eleme Grubu’ndan çıkan en iyi 8 takımın Royal Türkiye Kupası’nı kazanmak için verecekleri amansız mücadeleyi Şahinbey Spor Salonu’nda izleyebilirsiniz.

2. Kupanın tanıtımı için günler öncesinden başlayan etkinliklere katılabilir, Royal Halı Türkiye Kupası ile hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz.

3. Dünya ve Türk mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olan, toplamda 300 çeşide yakın yemek ile ülkemizin en zengin içeriğine sahip olan Gaziantep mutfağının lezzet çeşitliliğini şehrin dünyanın her yerinden konuk akınına uğrayan ünlü lokantalarında deneyimleyebilirsiniz.

4. Kupa ile çektirdiğiniz eğlenceli hatıra fotoğrafınızı #TürkiyeKupası2015 hashtag’ini kullanarak Instagram hesabınız üzerinden yayınlayabilir, en çok beğenilen 30 basketbol severden biri olma şansını yakalayıp resmi Türkiye Kupası t-shirtlerinin birinin sahibi olabilirsiniz.

5. Zeugma antik kentinden çıkarılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edebilir, Yunan mitolojisindeki yeryüzü tanrıçası Gaia olduğu tahmin edilen “Çingene Kızı” moziğini yakından inceleyebilirsiniz.

6. Tüm Avrupa'nın heyecanla izlediği Türkiye Basketbol Ligi'nin en önemli yıldızlarının arka arkaya karşılaşmasını izleyebilir, efsanelerin Gaziantep'te Türkiye Kupası için yükselişine tanık olabilirsiniz.

7. Gaziantep’in tarihi ve kültürel zenginliğine şehrin ikonik yapılarını ziyaret ederek şahit olabilirsiniz. Tarihi Gaziantep Kalesi, tarihi Naib Hamamı, bakır işlemeleriyle ünlü tarihi Bakırcılar Çarşısı ve Bey Mahallesi’ndeki tarihi Antep evleri ziyaretçilerini bekliyor olacaklar.

8. Basketbol sever minikleri TBF maskotları Bascat ve Miau ile tanıştırabilir, eğlenceli dakikalar yaşamalarını sağlayabilirsiniz.

9. El sanatları ile ünlü şehre özgü kilim çeşitleri ve hemen her evde yapılan Antep işi, dantel ve örgü gibi başka el sanatları ile tanışabilir, alışveriş sonrası Bakırcılar Çarşısı’nda bir yorgunluk kahvesi içebilirsiniz.

10. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in daveti: "Bu basketbol şölenine katılan takımlarımızı, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen basketbol severlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız."SPOR SERVİSİ