İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Gaziantep programı kapsamında GSO’yu da ziyaret eden Büyükelçi Mattiolo, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile bir araya gelerek, bir süre görüştü. Şehrin ekonomik gelişimi ve gerçekleştirdiği ihracat hakkında bilgi veren Konukoğlu, geçen yıl 174 ülkeye 6 milyar 270 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlattı.

GELİŞMELİ

Avrupa ülkelerinin, Gaziantep dış ticaretinde en büyük pazarları arasında yer aldığına işaret eden Konukoğlu, İtalya’nın en fazla ihracat yaptıkları altıncı ülke konumunda bulunduğunu ve buraya geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracatın yüzde 14,6 artış göstererek188 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Adil Konukoğlu, İtalya ile aralarındaki ikili ticari ilişkileri geliştirmek istediklerine vurgu yaptı.

SURİYELİLER KONUSU

Suriyeli mülteciler konusuna değinen Konukoğlu, dinamik ekonomisiyle her zaman bir çekim merkezi olan Gaziantep’in binlerce Suriyeliye beş yıldır ev sahipliği yaptığını ve şu anda Gaziantep’te kayıtlı 350 bin Suriyeli bulunduğunu söyledi. Suriyelilerin, şehrin ekonomi ve çalışma hayatında da yer aldığını anımsatan Konukoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde kurdukları Mesleki Eğitim Merkezi’nde atölyelerde Türk vatandaşlarının yanı sıra Suriyeli mültecilere de mesleki eğitim verileceğini kaydetti.

GÜVENLİ BİR KENT

İtalya Büyükelçisi Luigi Mattiola da konuşmasında, Gaziantep’in gelişmiş ve güvenli bir kent olduğunu belirtti. Gaziantep’in, Suriyelileri misafir etme konusunda gösterdiği çabayı iyi anladıklarını bildiren Büyükelçi Mattiola, bu çabanın takdire şayan olduğunun altını çizdi. HABER MERKEZİ