FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Hollywood Düğün Salonun’da yapılan LPG Satıcılar Tali Bayiileri Esnaf Odası, Olağan Genel Kurul Kongresi’nin divan başkanlığına, ESOB Yönetim Kurulu Üyesi-Gaziantep Çorap ve Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak getirildi. Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

DEMİR: BAKKAL SORUNUNUN YÜZDE 50’SİNİ GİDERDİK

Kongerede, başkanlık ettiği dönem boyunca neler yaptığına değinen mevcut başkan Mustafa Demir, esnaf olarak sorunlarla mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti: “Göreve geldiğimiz ilk yıllarda her bakkalın önünde tüp satışı yaplıyordu” diyen Demir, “bununla ilgili gerekli yetkili mercilerle oturup istişare edip, tek tek adres tespitini yaptık. Gerekli cezai işlemleri düzenleyerek, yetkili mercilere ilettik. Bu sayade, bakkal sorununun yüzde 50’ sini kaldırmış olduk” dedi.

74 LİRALIK TÜPÜ, 58 LİRAYA SATIYORLAR

Petroller konusunun üzerine gitmeye devam edeceklerini aktaran Demir, esnafın zor durumda kalmaması için petrollerde tüp dolumunu bitirmeye kararlı olduklarını söyledi. Demir, aynı zamanda tüp şirketlerinin 74 liralık tüpü, 58 liraya sattığına dikkat çekerek, “yine esnafımızın büyük sorunlarından olan şirketlerin, dağıtımcı bayilerin tüpü, 74 liraya dönerciye, tatlıcıya, lokantacıya, çay ocaklarına ve kahvehanelere 58 liraya tüp sattığını tespit etmiş bulunmaktayız. Bu konuda da gerekli girişimleri yaparak 4 kez Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüyle, Valilikle, Ticaret Odasıyla Ve Esnaf Sanatkarlar Odasıyla irtibata geçerek bu konuda da gerekli büyük adımları attık” şeklinde konuştu.

YAŞADIĞIMIZ SORUNLAR BİTMEK ÜZERE

Afrin’de şehit olan askerlerin ailelerine baş sağlığı dileyen Demir, “Oda olarak kanımızın son damlasına kadar mehmetçiğimizin yanındayız” vurgusunu yaparak, şunları kaydetti: “Yaşadığımız bu sorunlar son noktasına gelmek üzere. Bizim bütün amacımız çabamız esnafımızın birlik ve beraberlik içerisinde daha iyiye daha güzele ve daha aktifliğe gelmesidir. Bugüne kadar esnafımızın haklarını korumak için çalıştık ve de çalışmaya devam edeceğiz.”

TAŞBAŞ: PETROLLERE, KESİNLİKLE TÜP SATTIRMAYACAĞIZ

Bir diğer adaylardan Hikmet Duran Taşbaş ise, “Pazar günleri kepenkleri kapatacağız. Bakkallara tüp sattırmayacağız. Petroller kesinlikle ve kesinlikle tüp dolduramayacaklar. Şirketlerin lokantalar üzerinden evlere tüp satmasının önüne geçeceğiz. Desteklerinizi bekliyorum” ifadesini kullandı.

BAYRAM: YANLIŞ YÖNETİMLE YÖNETİLDİK

Adaylardan Ali Bayram’da, Gaziantep LPG satıcıları yanlış yönetimle yönetildiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “ Çözüme yönelik bir üretim için buradayız. Ve sizin, sesiniz olmak için biz varız.” 223 delegenin oy kullandığı kongrede, 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Demir’in, Yönetim Kurulu Listesinde şu isimler bulunuyor: İbrahim Öztürk, Mehmet Bozan Türkmenoğlu, Cafer Köroğlu, Mehmet Genç, Mehmet Bozo, Ömer Faruk Güneş

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Mehmet Gürsel Marakoğlu, Ömer Erbahçeci, Mehmet Ali Büyükköse / HABER: AYŞEGÜL BAĞCI