Lösemili Çocuklar Vakfı Anadolu’ya TIR dolusu “LÖSEV Yardımı Projesi” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan lösemili ailelere yardım ulaştırıyor. LÖSEV İyilik TIRI Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda Gaziantepli lösemili çocuklarla ve aileleriyle buluşarak, onlara yardım ediyor.

Yardım TIR’larında gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak ve kırmızı et yardımları LÖSEV’e kayıtlı lösemili çocuklar ve aileleri için hazır bulunuyor. Aileler, yardımlar içinden ihtiyaçlarına göre gönüllerince seçerek çocuklarını mutlu ediyor. Tır, 2012’den bu yana 66 ilde toplam 7594 aileye yardım da bulunarak, iyiliklerini ulaştırdı ve minik çocukları yalnız bırakmadı.

250'YE YAKIN AİLE VAR

LÖSEV Halkla İlişkiler Uzmanı Mine Yergök, Ankara’dan TIR ile birlikte Gaziantep’e geldiklerini bildirirken, Gaziantep’te 250’ye yakın ailelerinin olduğunu ve bunlara yardım dağıttıklarını belirtti. Bu yardımların ev eşyaları, et yardımları, kuru gıda yardımları olabildiğini vurgulayan Yergök, “Ailelerimiz buradan diledikleri gibi tüm ihtiyaçlarını gelip alabiliyorlar. Biz tüm Gaziantep halkına da sesleniyoruz. Lösemili çocuklarımız için bir şey yapmak isterlerse TIR’ımıza yardımlarını getirebilirler. Ya da yine buraya gelip bizden bilgi alabilir, gönüllümüz olabilirler” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Gaziantep Aile Komitesi’den çalışan Hacer Doğan, “Yardım dağıtmaya TIR’ımız geldi. Bizim için uğraştıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Herkesi de duyarlı olmaya davet ediyorum. Kıyafet getirdim. Oğlum Emrullah’ın öğretmenleri kıyafet yardımı yaptı. Biz de bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” dedi.

LÖSEV gönüllü üyelerinden Helin Mandollu ise, “LÖSEV’in Gaziantep’teki kardeş okullarından bir tanesiyiz. Buraya lösemili çocuklar için yardım yapmaya geldik. Bir sürü arkadaşımız buradalar. Ailelere yardımcı oluyoruz. lösemili çocuklara bu mutluluğu sağladıkları için çok mutluyuz, teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. İHA