CHP İl Başkanı Akif Ekici, erken seçimde CHP'nin Gaziantep'teki milletvekili aday listesinin kesinlikle değişeceğini söyledi. Ekici, "Biz ön seçimle milletvekili adayları belirlensin istiyoruz. Tabi takdir genel merkezin" dedi.

KONGRE SÜRECİ İPTAL DEĞİL

Akif Ekici, erken seçim nedeniyle kongrelerin ertelendiği yönündeki bilgilerin doğru olmadığını da söyledi. Ekici, bu konuyla ilgili kendilerine genel merkezden genelge geldiğini belirten Ekici, "Herkes paniklendi. Bunun üzerine genel merkezi aradım sordum. Kongrelerin yapılacağını söylediler ve konuyla ilgili İl başkanlığına genelge geldi. Çalışmalara devam dediler. Erteleme iptal etme gibi bir şey yok. Süreç devam ediyor" dedi.

ŞEHİTKAMİL 30 AĞUSTOS, ŞAHİNBEY 5 EYLÜL'DE

İlçe kongrelerinin 5 Eylül'e kadar biteceğini, İl kongresinin ise eylül sonu veya ekim ayı başında yapılacağını ifade eden Ekici, "Şehitkamil ilçe kongresi 30 Ağustos, Şahinbey ilçe kongresi ise 5 Eylül'de yapılacak" dedi.

ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ

Erken seçim olmasını, koalisyon kurulmasını istediklerini ancak olmadığını dile getiren Ekici, "Buna Erdoğan müsaade etmedi, erken seçime karar verdi. Biz seçime hazırız. Seçimlere aynı listeyle gidilme zorunluluğu yok. Atama olduğu için her an değişim olabilir. Ön seçim olan yerlerde aynı listelerle gidilebilir. Ancak atama olan yerlerde liste kesin değişir. Biz ön seçim istiyoruz. Şehrimizde ön seçim yapılmasını istiyoruz. Ama partimiz ne karar alır bilmiyoruz. Genel merkezin kararına saygılıyız" diye konuştu. Meral KINACILAR