TFF başkanı Demirören'in bazı kulüplerin UEFA lisansının tehlike altında olduğunu açıklamasının ardından bu kulüpler arasında Gaziantepspor’un da olduğu iddia edildi.

Başkan Demirören'in işaret ettiği UEFA lisansı alamayacak ve tehlikede olan kulüplerin Beşiktaş, Gaziantep ve Mersin İdman Yurdu olduğu ortaya çıktı...

Son yıllardaki mali sıkıntılar nedeniyle 2015-2016 UEFA Kulup Lisansı konusunda gözaltına alınan ve bu nedenle UEFA Kulüp lisans kontrol komitesi tarafından "yerinde inceleme yapılmasına" karar verilen ardından UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Beşiktaş'ın çarşamba gününe kadar eksiklerini gidermesi gerektiği belirtildi.

Beşiktaş'ın UEFA'nın istediği bu belgeyi gönderememesi halinde yeni sezonda Avrupa kupalarına alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı öğrenildi.

GAZİANTEPSPOR ZAMANINDA BAŞVURMADI

Transfer ödemeleri nedeniyle FIFA tarafından iki dönem transfer yasağına çarptırılan ve Avrupa kupalarına katılma ihtimali bulunan Mersin İdman Yurdu'nun UEFA kulüp lisans kriterleri konusundaki eksiklerini giderememesi halinde lisans alamayacağı ifade edildi. Bu iki kulübün UEFA kulüp lisansının tehlikede olmasına karşılık yine durumu pek içacı olmayan Gaziantepspor'a ise zamanında başvuru yapmaması nedeniyle 2015 - 2016 sezonu için UEFA kulüp lisansı verilmeyeceği ortaya çıktı.

ULUSAL LİSANS HAFTAYA

Bu arada TFF Kulüp Lisans Müdürlüğünün, 2015-2016 Sezonu lisansları için, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'ndaki 'Sportif, Personel, Altyapı, Hukuki ve Mali Kriterler' kapsamında Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig kulüpleriyle ilgili incelemelerini tamamladığı ve ulusal lisans konusundaki kararında en geç bir iki hafta içinde verileceği açıklandı.

31 Mart 2015 tarihine kadar başvuruları alan ve Nisan ayı içinde incelemelerini yapan heyetin raporlarını kulüp lisans müdürlüğüne verdiği ve bazı önemli kulüplerin ulusal lisans konusunda ciddi tehlike altında olduğu belirtildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu'nun 2015-2016 sezonu için UEFA kulüp lisansı almaya hak kazanan takımları iki gün içinde kamuoyuna duyuracağı bildirildi. Bu lisansı alamayan takımlar önümüzdeki yıl için Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmaları halinde avrupa kupalarına gidemeyecekler.