Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Sağlık-Sen’in en önemli taleplerinden olan lisans tamamlamanın bu yıl hayata geçeceğini bildirdi.

YÖK’ün lisans tamamlama ile ilgili takvimi açıkladığını kaydeden Başkan Arayıcı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan sözünü aldığımız lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı” dedi.

MUTLUYUZ

Arayıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan Üniversite, Meslek Yüksekokulu, Program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacaklar. Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK’ün çalışmalarını tamamlaması beklenmekteydi. YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz” BÜLTEN