Kışın iyice bastırmasına rağmen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan hala kömür yardımı alamayan vatandaşlar var. Bu sene kömürün az gelmesi nedeniyle çok sayıda vatandaş mağdur durumda. Sadece bizim vatandaşlarımız değil, Suriyeliler de ısınmak için kömür yardımı almayı bekliyor.

Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Soma'daki patlamadan dolayı birkaç ocağın kapandığını ve üretimde sıkıntı yaşandığını, bundan dolayı fakir vatandaşlara kömür dağıtımında bu yıl gecikmeler olduğunu söyledi. Kaymakam Yılmaz, "Vatandaşlarımız endişe etmesin herkes kömür alacak. Önce kendi vatandaşlarımıza, ardından Suriyelilere dağıtılacak" dedi.

MUHTARLARDAN ALINDI

Her yıl muhtarlar aracılığı ile dağıtılan kömürün, yaşanan bazı tatsız gelişmelerden dolayı sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapıldığını söyleyen Cemalettin Yılmaz, "Bizde dosyası olan herkese kömür dağıtılacak. Kömürü vatandaşların evlerine bıraktırıyoruz" dedi.

LİMİT 750 KİLODAN BİR TONA ÇIKARILDI

Kış ağır geçtiği için kömürün limitini 750 kilodan 1 tona çıkardıklarını, ayrıca bu sene 10 bin ton fazla kömür istediklerini dile getiren Cemalettin Yılmaz, "Bu sene Şahinbey olarak 30 bin ton kömür istedik. 30 bin aile yararlanıyor. Bunun 12 bin tonunu dağıttık. Geri kalan peyderpey geliyor. Geldikçe vatandaşların evine bıraktırıyoruz" diye konuştu.

SURİYELİLERE DAHA SONRA VERİLECEK

Önceliğin kendi vatandaşlarımız olduğunu, onlar bittiğinde Suriyelilere kömür dağıtılacağını belirten Cemalettin, "Suriyelilere henüz kömür verilmedi. Suriyelelere 5 bin ton kömür dağıtılacak" dedi.

MUHTARLAR NELER SÖYLEDİ?

23 Nisan mahalle muhtarı Cuma Taşdoğan, Şahinbey'de fakir vatandaşların üçte birine kömür dağıtıldığını, şu anda dağıtılacak kömür olmadığını söyledi. Taşdoğan, "Bize söylenen kömür ocağında altın çıkmış, kömür ocağı kapalı diyorlar. Bu sene kömürü sosyal yardım kendi yapıyor. Kömür herkesin evine bırakılıyor. Bizim mahallemizde erken dağıldı. Şanslıyız. Sadece ikinci yazılanlar almadı" dedi.

EKİNCİ:GÜNDE 500 KİŞİ SORUYOR

Barış Mahalle Muhtarı Cevdet Ekinci, kömürün kısıtlı geldiğini belirterek, "O yüzden dağıtım yavaş oluyor. Bu ayın 15'ine doğru sıra bize gelir diye düşünüyorum. Mağduruz ancak yapacak bir şey yok. Bu kömürler bize çok sıkıntı yaratıyor. Günde 500 kişi soruyor. Mahallemde yardım alan 700 civarında aile var. Şu ana kadar hiç alan yok. Bir torba dağıtım yapmadım. Bu sene vatandaşların adreslere fiş karşılığı teslim ediliyor" dedi.

GÜÇYETMEZ:KÖMÜR EKSİK GELİYOR

Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Metin Güçyetmez, kömürün kısmen dağıldığını, bu sene geç kaldığını belirterek, "Kömür yerinden eksik geliyor. Şu anda Suriyelilere verilmiyor. Türkler bitmeliki ondan sonra Suriyelilere verilsin. Bizim mahallede 300 kişiye dağıldı. Direk sosyal yardımlaşma vakfı ve vatandaş muhatap. Mahallemde Suriyeli çok. Benim mahallemde 200 aile var" dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE