• Sezon başında Antepia sponsorluğunda güçlü bir kadro oluşturan ve hedefini 1. Lig olarak belirleyen Şahinbey Belediyespor, Acıbadem Voleybol Erkekler Ligine çıkmayı garantiledi. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonunda finallerde Erzurum Palandöken galibiyetinin ardından Sivas 4 Eylül Belediyesini 3 – 0 mağlup eden Şahinbey’in aslanları gelecek sezon Gaziantep’i 1. Ligde temsil edecek.

Final müsabakalarının ikinci gününde oynanan Sivas 4 Eylül maçının setleri 25-23, 25-16 ve 25-23 mavi – beyazlıların lehine sonuçlanırken, puanını 6'ya yükselten temsilcimiz, finalde karşılaşacağı Beşiktaş ile birlikte 2. Lige veda edecek. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda oynanan maçı AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şamil Tayyar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediye Gençlik Spor Kulüp Yöneticileri ve taraftarlar izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR:

Sivas 4 Eylül Belediyespor karşısında maça oldukça hızlı başlayan Şahinbey Belediyespor, ilk teknik molayı 8 – 4 ikinciyi ise 16 – 13 önde tamamlarken, seti ise 25 – 23 alarak durumu 1 – 0 yaptı. İkinci sete yine üstün başlayan temsilcimiz ilk teknik molayı 8 – 4 önde geçti. İkinci teknik mola öncesi rakibine sadece 3 sayı veren Filenin Şahinleri 16 – 7 ile avantaj yakalarken, en rahat oynadığı seti 25 – 16 alarak durumu 2 – 0’a getirdi. Son sete tutuk başlayan Şahinbey Belediyespor birinci teknik molaya 6 – 8 geride girmesine rağmen, çabuk toparlanarak ikinci teknik molaya 16 – 14 önde girdi. Sivas temsilcisi karşısında bu sette zorlanmasına rağmen Filenin Şahinleri durumu 25 – 23 yaparak 3 – 0 üstünlük sağladı ve Acıbadem Erkekler Voleybol 1. Liginin yeni takımı oldu.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Maç sonrası büyük sevincin yaşandığı salonda Sporcuları ve Teknik heyeti kutlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “final maçlarında oynadığımız iki maçı galibiyetle tamamladık. Şahinbey Voleybol takımımız bu iki galibiyetle birinci ligi garantilemiş durumda. Tüm sporcularımızı, teknik heyetimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Gaziantep’e ve Şahinbey’e yakışan budur. ”dedi.