Ziraat Türkiye kupasının ilk maçında kendi evinde Tuzlaspor’a mağlup olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, lige döndü.

Pazartesi günü kendi evinde ağırlayacağı Adana Demirspor maçı hazırlıklarını teknik direktör Hakan Kutlu nezaretinde sürdüren mavi – beyazlı temsilcimiz, zorlu maçtan galibiyetle ayrılıp, play off potasına yaklaşmak istiyor.

İYİ YERLERE GELMELİYİZ

Kupa maçlarını pek fazla önemsemediklerini belirten Gazianterp Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Yönetim kurulu ile anlaşma sağlamazdan önce de kupa ve ligde mücadele edebilecek zengin bir kadromuzun olmadığını dile getirmiştim. Ligde iyi yerlere gelmek istiyorsak kupa yarışını bir kenara bırakmak zorundayız şeklinde rapor sunmuştum. Onlar da bu tespitin doğru olduğunu düşünerek beni göreve getirdiler. Bu bilinçle, Tuzlaspor maçında forma şansı bulamayan sporcularımızın performansını görebileceğimiz ve altyapıdan sporcu alıp alamayacağımızı gösterecek bir kadro oluşturduk. Bu anlamda Tuzlaspor maçı bizim açımızdan olumlu geçti” dedi.

ÇIKIŞA GEÇMELİYİZ

Kupa maçını ve sonucunu bir kenara bırakıp lige odaklandıklarını aktaran Kutlu, “Geçen hafta 1-0 geriye düştüğümüz Samsunspor karşısında 4-1 galip ayrıldık, maçın ardından belirlediğimiz hedefe daha fazla inanmaya başladık. Puan cetvelinde alt sıralardan kurtulduk ve zirve yolunda puan toplamaya başladık. Bu anlamda Adana Demirspor maçını çok önemsiyoruz. Zirve yarışında biz de varız. Nitekim Adana ekibinden alacağımız 3 puan, bizi hedefe büyük ölçüde yaklaştıracak ve hedefimize daha fazla insanın inanmasını sağlayacak. Bu da takıma moral ve destek olarak yansıyacak. Tuzlaspor maçının hemen ardından başladığımız Adana Demirspor maçının hazırlıklarını sürdürüyoruz. Bir sıkıntımız yok. İnşallah evimizde gülen taraf olacağız” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU