Dülüke kebaba gidin, lig sizin neyinize

Neden böyle bir başlık attım diyenlerinizi duyar gibiyim. Çünkü dünkü maçta ilk yarıda çok kötü bir Samsunspora gol atamıyorsan takımından play-off beklemen bana gerçekçi gelmez de ondan. Taraftar işi biliyor valla, maça gelmiyor kebaba gidiyor Dülüke. Ama bence; Dülüke kebaba kimin gitmesi gerektiği dün açıkça belli oldu, Süper Lig sizin neyinize !

PTT Birinci Ligde ilk 6 iddiası taşıyan Samsunspor ve Gaziantep BŞB arasındaki mücadelede sahadan galip ayrılan taraf Samsunspor oldu: 0-3

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumunda seyirci sayısı az olsa da atmosfer olarak güzel başlamıştı. Maçtan önce havaya uçurulan mavi-beyaz renkteki yüzlerce balon gökyüzünde süzülürken nerden bilebilecektik takımın play-off ümidini yeşertecek önemdeki böyle bir maça, bu kadar kötü bir takım organizasyonu ile hazırlandığını Teknik Direktör Hakan Kutlunun ?

Teknik Direktörün sahaya sürdüğü onbirde en temel yanlış son haftaların en formsuz futbolcusu Ergin Keleş ile maça başlamasıydı. İkinci hatası da aynı oyuncuyu 90 dakika sahada tutma ısrarıydı.

Hakan Kutlu neden ısrarla bu futbolcuyu (Ergin Keleşi) kolluyor anlamıyorum. Üstelik oyuncu değişikliklerinde de Alanzinhoyu çıkaracağına Ergin Keleşi oyundan alması daha isabetli olurdu. Alanzinho oyundan çıktıktan sonra, 1 gol daha yediğimizi belirtmeliyim. Ayrıca Ufuk Budakın oyunun hemen başında sakatlanarak çıkmasını da hiç bahane olarak kabul etmem. Deumide üzerine düşeni o mevkide yapmayı başardı.

Maçın ilk yarısında Samsunspor adeta ev sahibi Gaziantep BŞBin gol atmasını bekledi. Ama bizimkilerde beceriksizlik had safhadaydı. Maçı izlemeye gelmeyip Dülüğe kebaba giden taraftarları haklı çıkaracak görüntüler vardı. Ama maçın sonunda gördük ki, havaların ısındığı bu günlerde Dülüğe kebaba asıl Hakan Kutlu ve talebelerinin gitmesi daha doğru olacak.

Maçta fırsatları cömertce harcayan Ali Tandoğan, Ergin Keleş, Köksal Yedek hiç mi antrenmanlarda 6 puan değerindeki bu maçın önemini kavrayamadan çalışıyorlar.

Bu futboldan sonra kimse bu takımın play-off şansı devam ediyor demesin şöyle ki; önümüzdeki hafta, en zorlu deplasman Adana Demirspora gideceğiz (fark yemeyelim lütfen), sonra evimizde zorlu Bucaspor maçı var (belki 3 puan), sonra İzmirde zorlu Altınordu deplasmanı bizi bekliyor olacak (beraberlik mucize olur), ardından evimizde Denizlispor (galip gelelim lütfen), sonrasında yine bir Karadeniz deplasmanında beraberlik kovalamaya çalışacağız Giresunspor ile ve son hafta evimizde güçlü Albimo Alanyaspor maçlarını oynayacağız. Yani kalan maçlarda en fazla 7 puan toplarız kanımca ve sezon sonu toplam puanımız da 45ü bulur diye tahmin ediyorum. Yani 45 puan bizi play-offa taşımayacak bunu şimdiden haber vereyim dedim. Seneye daha iyi bir Teknik direktör isabetli olur diye düşünüyorum.