Ekonomist Dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Anadolu 500 Araştırmasında Tiryaki Agro gösterdiği performansla bu yıl birincilik koltuğuna oturdu. Oba Makarna ise bir önceki yıla oranla önemli bir yükselişle bu yıl 86’ıncı sırada yer almayı başararak sektördeki liderliğini sürdürdü.

ÜST SIRAYA ULAŞTI

Her yıl geleneksel olarak Ekonomist Dergisi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucu Anadolu’nun Büyük 500 Şirketi 2014 yılı sonuçları açıklandı. Gaziantep’te küçük bir mercimek işleme tesisiyle ticari hayatına başlayan Tiryaki Agro Gıda Anadolu 500’de bu yıl birincilik koltuğuna oturan şirket oldu. 2009’da listeye 12.sıradan giren ve son iki yıldır ikinci sırada yer alan şirket 2013’te 2 milyar 853 milyon olan cirosunu 2014’te 2 milyar 995 milyon TL’ye çıkararak listede en üst sıraya ulaşmayı başardı.

ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Tiryaki Agro Gıda CEO’su Süleyman Tiryakioğlu, “Tiryaki Agro’nun hem Türkiye’nin gıda ticareti alanında en büyük firması hem de uluslararası ticarette yerini büyüten ve sağlamlaştıran bir firması olmak için gerekli tüm altyapı ve dönüşümün gerçekleştirdik.” dedi. Şirketin ilgili alanlarında yetkin profesyoneller tarafından da yönetildiğine sözlerine ekleyen Süleyman Tiryakioğlu kurumsallaşmanın şirkette yarattığı pozitif çalışma ortamının ve iş süreçlerinin yeniden dizayn edilmesinin başarılı iş sonuçlarını getirmede önemli katkı sağladığını da belirtti.

OBA DAMGA VURDU

Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğiyle yürütülen "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasının yeni açıklanan sonuçlarına göre Oba Makarna bir önceki yıla oranla önemli bir yükselişle bu yıl 86’ıncı sırada yer almayı başararak sektördeki liderliğini sürdürdü.

TANITIMA AĞIRLIK VERİYORUZ

İstanbul’da düzenlenen 23. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarını değerlendiren Oba Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü “Fuarın ilk gününden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaştık. Hedefimiz, ihracatımız sayesinde dünya pazarlarındaki kanıtladığımız yerimizi büyütmenin yanı sıra iç piyasada da bayi ağımızı genişletmek ve Türkiye’nin her noktasına bulunabilirliğimizi arttırmaktır. 2015 yılı ve sonrasında iç pazar payını arttırmayı planlıyor, çalışmalarımızı bu yönde ulusal reklam ve tanıtım programlarımıza önemli ölçüde ağırlık veriyoruz” dedi. HABER MERKEZİ