Dünya halı piyasalarını mercek altına alan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri piyasada daha etkin olabilmek için gerekli çalışmaları yaparak yeni projelerle tanıtım faaliyetlerini sürdürme kararı aldı. Seçimden sonra ilk kez toplanan yeni yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı da gerçekleştirildi.
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği yeni Yönetim Kurulu Selahattin Kaplan Başkanlığında halı sektörünü yakından ilgilendiren bir çok gündem maddesini görüşmek için toplandı. Yapılan seçim sonrası ilk kez toplanan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri yeni yönetim kurulundaki görev dağılımını da yaptı. Yapılan seçim sonucunda Selahattin Kaplan başkanlığındaki yönetim kurulunda Mehmet Harun Balat başkan yardımcılığı ve muhasip üyeliğe, İlyas Öztürkmen başkan yardımcılığına, Osman Demirci ise TİM delegeliği görevine getirilirken diğer yönetim kurulu üyeleri ise halı sektör kurulu üyeliğine seçildi. Salahattin Kaplan başkanlığındaki toplantıya Hüseyin Kaplan, Şıh Mehmet Öztürk, Ekrem Algan, Mehmet Harun Balat, İlyas Öztürkmen, Yusuf Kaplan, Erkan Bükücü, Osman Demirci, Suat Gölbaşı, Bülent Ulutaş, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve GAİB Genel Sekreter Yardımcısı Mikail İrtegün'de katıldı.
Yapılan seçimin ardından halı sektöründeki gelişmeler ele alındı. Dünyanın en önemli halı üretim merkezi haline gelen Gaziantep’in bu anlamda dünya liderliği elde edebilmesi ve ihracatın arttırılması yönündeki çalışmaların desteklenmesi için gerekli her türlü çalışmanın yapılması yönünde karar alan yönetim kurulu üyeleri 2014 yılında özellikle dünya halı piyasalarında daha etkin rol alınması gerektiğini vurguladı.
Yapılan toplantının ardından bir değerlendirme yapan Başkan Salahattin Kaplan “Dünya halı pazarlarında daha etkin olmak ve ürünlerimizin hak ettiği değerler üzerinden ihracatı gerçekleştirmek için gerek tanıtım, gerek Pazar araştırmaları olmak üzere ürün geliştirme, AR-GE ve İnovasyon çalışmaları ve markalaşma yolunda üyelerimize destek sağlayacak geliştireceğimiz projelerle sektördeki canlılığın devamlılığını sağlayacağız. Mesleki anlamda en büyük sıkıntılardan birisi olan ara eleman sıkıntısının çözülmesi için yürüttüğümüz kurs ve seminer çalışmalarımızı desteklemeye devam edecek ihracatçılarımızın ihracat sırasında karşılaştıkları bürokratik sorunların çözümü ve bu sorunların ortadan kaldırılması için yeni uygulamalarla ilgili üyelerimizin bilgilendirilmelerinin sağlanmasına devam edeceği. Halı desen tasarım yarışmalarımız bu yılda devam edecek. Gençlerimizin tasarımcılığa özendirilmesi için gerekli teşvikler ve uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte 2014 yılında bir çok önemli projeye de imza atacağız” dedi.