Makine halısı konusunda Türkiye ihracat şampiyonu olan Gaziantep, dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex’i kendi iline taşıyarak bir başarıya daha imza attı. Ticaret Odası organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover FairsTurkey tarafından düzenlenen fuar, 26- 29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yurtiçi ve yurtdışından gelecek alıcılarla buluşacak.

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, “Gaziantep dünyanın en önemli halı fuarı olan Domotex fuarını kendi iline yani halının merkezine taşıyarak bir başarıya daha imza attı” dedi. Bartık, yurt içi ve yurtdışından 150'den fazla firmanın katılacağı ve yaklaşık 23 bin metrekare alanda makine halıları ve yan sanayi ürünlerinin sergileneceği fuarın 26 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de kapılarını ziyaretçilere açacağını kaydetti.

YILDA 300 MİLYON METREKARE HALI ÜRETİLİYOR

“Endüstriyel ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde birincil öneme sahip olan Gaziantep, Ortadoğu ve diğer ülkeler arasındaki coğrafi bağlantısı ile önemli bir konuma sahip bulunuyor” diyen Eyüp Bartık, şöyle devam etti: “Türkiye‘nin en çok ihracat yapan 6’ncı şehri olan Gaziantep, hem Türkiye‘de hem de dünyada makine halısı üretimi ve ihracatında artık bir merkez olarak kabul ediliyor. Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep’te, 250‘yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Domotex Makine Halısı Fuarı ile bu gücümüzü daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.” BAHRİ GEBEL