Gaziantep Organize Besi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Polat, ölmüş hayvanların etinin satıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

VİCDAN VE CÜZDAN MESELESİ

Gaziantep Organize Besi Bölgesi Çaybaşı mevkiinde 4 milyon 500 bin metrekare alan üzerine kurulu bölgede 370 civarında ahır ve tesis bulunduğunu söyleyen Polat, "Besi bölgesinde 100 bin adet büyükbaş, 5 bin civarında küçükbaş hayvan var. Bölgede bazen günde, bazan haftada, bazan ayda ölen hayvanlar oluyor. Leş hayvanların etini satan varsa bundan bir bilgimiz yok. Ben olduğunu düşünmüyorum. İnsanların vicdanı ve cüzdanı arasında olan bir şey" diye konuştu.

KİREÇLEYEREK GÖMÜLÜYOR

Gaziantep Organize Besi Bölgesinde boş bir arazinin bir bölümünü hayvan mezarlığı yaptıklarını belirten Polat, "Oluşturduğumuz bölgeye ölen hayvanların sahipleri bize bilgi verdiğinde gömme işlemini gerçekleştiriyoruz. Veterinerlerimiz leşleri üzerini kireçleyerek gömüyor" dedi.

HAYVANAT BAHÇESİ DE ALIYOR

Ayrıca hayvanat bahçesiyle irtibata geçtiklerini, oradan yetkililer gelerek ölen hayvanları incelediğini ifade eden Polat, "Ölmüş hayvanlar yenecek durumda mı değil mi diye kontrol ve inceleme yapıyorlar. Veterinerler, leşler hayvanlara zarar vermeyecek durumda ise hayvanat bahçesine götürüyorlar" dedi.

Meral KINACILAR