T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğiyle 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Latin Amerika gazeteci heyeti programı düzenleniyor. Program kapsamında Dominik Cumhuriyeti, Paraguay, Peru, Panama, Kosta Rika, Meksika, Haiti, Brezilya, Ekvador, Arjantin ve Şili ülkelerinden 10 kişilik basın heyeti Ankara ve İstanbul’da misafir ediliyor.

Latin Amerika Gazeteci Heyeti programının Ankara ziyaretleri kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanlığı’na giden heyet, daha sonra Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

DİYALOGLAR GELİŞMELİ

Programın ikinci gününde BYEGM'yi ziyaret eden Latin Amerikalı gazeteci heyeti BYEGM Genel Müdürü Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Latin Amerika ve Türkiye ilişkilerini değerlendiren Haşimi, küresel siyaset açısından ülkeler arası diyaloğun geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. BÜLTEN