TSE tarafından lahmacuna getirilen yeni düzenleme Gaziantep'te olumlu karşılandı. Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar ve Pastacılar Oda Başkanı Mehmet Bayrakçı, artık herkesin kafasına göre lahmacun yapmayacağını ve uygulamanın yerinde olduğunu söyledi. Bayrakçı, "Ben inanıyorum ki Gaziantep lokantacı esnafı ve halkı üzerine düşeni yapacak ve gastronomi ünvanına ve Gaziantep Marka şehre sahip çıkacaktır" dedi.

Bayrakçı, Türk Standartları Enstitüsü'nün tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine belirlenen standart uyarınca lahmacun harcındaki kırmızı et oranı, yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkarıldığını hatırlatttı. Standart dışı lahmacun üretenlere 14 bin 700 TL para cezası kesileceğini belirten Bayrakçı, UNESCO Tarafından Gastronomi şehirleri listesine seçilen Gaziantep’in ve Türk mutfağının en lezzetli tatlarından lahmacunda TSE’nin bu kararı ile yeni dönem başladığını, yeşillik dolu lahmacunların yerini daha etli malzemeye bıraktığını söyledi.

DEVİR KAPANDI

Bayrakçı, şöyle dedi: "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 TL ceza kesilecek. Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı da yüzde 4’ten yüzde 6’a yükselecek. Uygulama ile artık tüketici yeşillik yerine, kırmızı eti bol lahmacun yiyebilecek. Yılda ortalama 3-4 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacunla ilgili yapılan düzenlemeyle artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak Bu şehrin bir hikayesi var. Büyüğünden, küçüğüne herkesi bu hikayeyi dinlemeye davet ediyorum.’ Odamızın sloganı ile ilimizdeki tüm esnafıma görev düşüyor. Ben inanıyorum ki Gaziantep lokantacı esnafı ve halkı üzerine düşeni yapacak ve gastronomi ünvanına ve Gaziantep Marka şehre sahip çıkacaktır" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT