2-015.jpg

AJK Tekstil Kurucu Ortağı Jülide Konukoğlu, yenilenen kutnuyu Gaziantepli'lerle buluşturdu. Yaklaşık 1 yıl süren AR-GE çalışması ile geliştirilen KUTNİA'nın açılışı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptı. Sanko Park'taki açılışa vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer, Nejat Koçer ve Canan Candemir Çelik, CHP Milletvekili Akif Ekici, sanayici ve işadamları katıldı.

Jülide Konukoğlu, Gaziantep’e özgü geleneksel bir kumaş olan kutnunun geçmişinin 16’ıncı yüzyıla dayandığını belirterek, “Geçmişte Osmanlı saraylarından, İngiltere ve Fransa kraliyet ailelerine kadar kullanıldığı bilinen kutnu kumaşının en önemli özelliği, çözgüsünün floş ipek, atkısının pamuk ve her bir telinde usta emeği olmasıdır” dedi.

1-014.jpg

ÖZEL TASARLANMIŞ ÜRÜNLER

İlhamını Gaziantep’in geleneksel kumaşı kutnudan alan KUTNİA’nın, unutulmaya yüz tutmuş bu milli değerin günümüze uyarlanarak yurt dışına açılacak marka oluşturulup gelecek nesillere taşınması amacıyla geliştirildiğini anımsatan Julide Konukoğlu, “KUTNİA, AJK Tekstil bünyesinde oluşturulmuştur. Geleneksel ürünümüzün günümüze göre yeniden tasarlanarak markalaşması sürecinde Markam Danışmanlık ekibi destek vermiştir. Kutnu kumaşının DNA’sından gelen eklektik (seçmeci) yaşam tarzını başarıyla sunan KUTNİA, ev tekstilinden giyime, çok geniş bir yelpazede, her biri özel tasarlanmış ürünler sunmaktadır. Kumaşlar Gaziantepli kutnu ustaları tarafından el tezgahlarında el emeği ve göz nuruyla dokunmuş olup, her birinin kendisini ve ustalığını ifade eden özel imzasını taşımaktadır. KUTNİA markasının var olma amacı, kutnu kumaşını özgün tasarımlarla günümüz insanın evlerine, yaşamlarına dahil ederek dünyada sevilen bir markaya dönüştürmektir" dedi. AYŞEGÜL BAĞCI

3-012.jpg