Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, gözünü 1461 Trabzonspor ve Şanlıurfaspor maçlarına dikti.

Ligin 9 ve 10’uncu haftasında oynayacakları maçlardan galip gelmeleri durumunda liderliği yükselme ihtimallerinin yüksek olduğun belirten Kutlu, 2 maçta 6 puan hedefliyor.

Yarın deplasmanda mücadele edecekleri 1461Trabzon maçı hazırlıklarını tamamlayan PTT 1. Lig temsilcimiz, bu zorlu maçtan galibiyetle ayrılarak yenilgisizlik serisini bir sonra ki haftaya taşımak istiyor.

İSTEDİĞİMİZ GİBİ OYNAYAMADIK

1461 Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hakan Kutlu, “Maalesef Erkan kart cezasından, Ufuk’ta sakatlığından dolayı bizimle olamayacak. Ama yerine oynayacak arkadaşlarımızda en az onlar kadar yetenekli ve hazır durumdalar. Dolayısıyla onların eksikliğini hissettirmemeye çalışacaklardır. Geçtiğimiz hafta evimizde oynadığımız Boluspor karşılaşmasına da mutlak üç puan parolasıyla çıkmıştık. Ancak gerek bizim etkisiz futbolumuz gerekse de hakemin iyi bir performans göstermemesinden dolayı beraberlikle ayrıldık. Bu yüzden geçtiğimiz haftalardaki performansımızı gösteremedik” dedi.

KAZANIRSAK LİDERİZ

Lig lideriyle aralarında üç puanlık farkın bulunduğunu kaydeden Kutlu” “Rakiplerimiz de önümüzdeki 3-4 haftalık süreçte birbirleriyle önemli müsabakalara çıkacaklar. Biz önümüzdeki 1461 Trabzonspor ve Şanlıurfaspor karşılaşmalarından galibiyetle ayrıldığımız takdirde liderliğe yükseleceğimizi düşünüyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. İnşallah 1461 Trabzonspor karşılaşmasıyla liderlik yolunda yürüyüşümüz devam edecek” dedi.

DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Futbolda hiç bir takım mağlup olmak istemez diyen Kutlu” Biz de hiç bir zaman yenilmek istemiyoruz. Oyuncularımız da bunların farkında ve biz kazanma odaklı bir takım haline geldik. Şükürler olsun ki emeğimizin karşılığını yavaş yavaş alıyoruz ve sekiz hafta sonunda mağlubiyet görmedik. Bunu artık galibiyetlerle devam ettirmek istiyoruz. Hem Süper Lig’in, hem de 1. Lig’in tek namağlup takım biziz. İyi yolda olduğumuzu rahatça söyleyebilirim. İnşallah bu iyi gidişi sürdürüp, bu takımı sezon sonunda hak ettiği yerlere getireceğiz” dedi.

TARAFTAR SAYISININ YÜKSELMESİ MUTLU EDİYOR

Kendi sahalarında özellikle maçın son bölümlerinde kalelerinde gördüğü gollerden dolayı galibiyeti koruyamadıklarını aktaran Kutlu, “Ancak tüm Gaziantep kamuoyunun da bildiği gibi zeminle ilgili sıkıntılarımız var. Bu zeminle ilgili şuan iyileştirme çalışmaları başladı. Ayrıca şu anına kadar tribünde 20-30 kişiye oynarken bu hafta bu sayının yaklaşık 500-600’lere yükselmesi bizi mutlu etti. Gelen tüm taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Boluspor karşılaşmasında puan kaybederek onları üzdük ama bunun telafisini inşallah Trabzon deplasmanında yapacağız. Biz şuana kadar dış sahada bunların üstesinden gelerek telafi ettik. Bugüne kadar ki iç saha şanssızlığımızı da 1461 Trabzonspor maçından sonra Şanlıurfaspor karşısında son vermek istiyoruz” dedi.

ZEMİN SORUNU BİTERSE, İÇ SAHA FOBİSİ DE BİTECEK

Her zaman futbol oynamaya yönelik bir takım olduklarını kaydeden Kutlu “Kapanmak, savunma yapmak veya rakibi bekleyerek uzun topla oynama felsefesinde değiliz. Biz futbol oynamaya çalışan bir takım olduğumuz için dış sahada çok daha iyi bir futbol ortaya koyduk. Samsunspor, Adana Demirspor gibi önemli deplasmanlarda çok iyi bir futbol ortaya koyduk. Ancak kendi evimizde dışarıda oynadığımız futboldan biraz daha uzaklaşıyoruz. Bunu da söylediğim gibi ne yazık ki zemine bağlıyorum. Şuan bu sorunun giderilmesi için bir zemin çalışması var ve 15-20 gün içerisinde zeminde istediğimiz duruma gelecektir” açıklamalarında bulundu.

MUHARREM TÜRKOĞLU