Devre arasında 13 oyuncu ile yollarını ayıran, yerlerine ise 10 futbolcu transfer eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor uyum sürecini atlatmak istiyor.

Sezonun ikinci yarısına iyi başlayamadıklarını belirten mavi – beyazlı temsilcimizin teknik patronu Hakan Kutlu, kulüp içerisinde değişimin şart ama riskli olduğunu kendilerinin de bu riski aldıklarını ifade etti.

HAMLELER YAPTIK

Ligin ikinci yarısına baktıklarında genel olarak iyi bir giriş yapmadıklarının görüldüğünü söyleyen Kutlu, “İlk yarının son 9 maçına baktığımız zaman gerçekten çok iyi çıkış yakalamıştık ama ligin ikinci yarısında büyük bir değişime gittik. Hem geleceğe dönük hamleler yaptık hem de kulüp içerisinde de büyük bir değişime gittik çünkü böyle olması gerekiyordu. 13 oyuncu ile yolumuz ayırdık bunların ikisi kendi istekleriyle giden oyunculardı. Shola ve Sertan Vardar artık burada mutlu olmadıklarını, kalamayacaklarını daha iyi teklifler olduğunu ve kafa olarak burada kalamayacaklarını söyledikleri için yolumuzu ayırdık. Yolladığımız 13 futbolcunun çoğunun mukavelesi bir yıllık ve yaşları da yüksektik. Biz ikinci yarıya girerken elbette te ki genç ve geleceğe yönelik yatırımlar yaptık. Bunların bazılarından bu sezon bazılarından da göreceksiniz ilerleyen zaman içerisinde hem Gaziantep Büyükşehir Belediyespor için hem de Türk futbolu için önemli isimleri aramıza kattık. Bunlar ilerleyen süreçte kendilerini gösterecektir” dedi.

GALİBİYETLE KAPATMAK İSTİYORUZ

Ligin ikinci yarısında oynanan Alanyaspor ve Boluspor maçlarını ayrı tuttuğunu açıklayan Kutlu, “Gerçekten futbol olarak çok kötü oyun ırlaya koymuştuk ama Kayserispor maçında ekip olarak iyi işler yaptık. Gol pozisyonunu saymıyorum bir anda dikkatsizliğin cezasını çektik onun haricinde bir tane pozisyon verip Kayserispor gibi kaliteli bir takım karşısında 4 tane net pozisyonumuz var. Bunlardan bir tanesini sonuçlandırmış olsaydık daha fazla pozisyon sayısı bulup maçı alabilecektik. Önümüzde gerçekten çok önemli Adanaspor maçımız var hazırlıklarımız iyi gidiyor, Kayserispor maçının üzerine koyarak daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. İnşallah haftayı galibiyetle kapatırız” dedi.

DEĞİŞİM ŞARTTI

Devre arasında döneminde 10 futbolcu transfer ettiklerini açıklayan Kutlu, “Bunların uyum süreci elbette ki sürecektir, bir takım sezon başından önce 55 gün gibi bir hazırlık süreci geçiriyor. Aslında devre arası bu kadar transfer yapılması uygunmudur değilmidir tartışılır ama bizim takımımızda bu değişimi yaşamak zorundaydık. Kamuoyunun da bildiği bazı sıkıntılar vardı bizim takımımız bunu yaşam zorundaydı. Bu bir riskti ama biz bu riski aldık. Çünkü kendimizin de yaptığımız transferlere güveniyoruz ilerleyen süreçte başarılı olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU