Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Şahinbey Spor salonunda düzenlenen programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mardin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

MÜFTÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, düzenlenen programdan dolayı Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Hepinizi gönüller sultanı, efendimiz (s.a.v) büyük şefaatına nail olmanızı canı gönülden niyaz ediyorum. Bugün gökten yeryüzüne inmiş o güzellik nuru kendisinin kaşının gözünün kirpiğinin her şeyinin mucize olduğu gözlerindeki ışığın gökleri aydınlattığı sevgili peygamberimizi anmaya ve anlamaya geldik. Böyle bir programda bizleri bir araya getiren Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

PEYGAMBERİMİZİ ANLAMAK GEREK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz (sav) anlamak ve anmak için toplandıklarını ifade ederek, “Peygamber efendimiz (sav) anlamak için 1400 öncesine gitmek lazım, o zamanı yaşamak ve düşünmek lazım, insanların birbirini öldürdüğü, kendi kız evlatlarını diri diri toprağa gömdüğü, insanların birbirini vahşide katlettiği bir asırda inatçı kavimlerin adetlerini değiştirmek öyle kolay bir şey değil, bugün bir sigara gibi küçük bir illeti insanlara terk ettiremezken, bütün bunların hepsini çok kısa bir sürede değiştirmek ancak alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygambere nasip olmuştur"

SEMAZEN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Programa konuşmacı olarak katılan Mardin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Hz. Muhammed'in örnek hayatını anlattı. Geçmişin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Ağırakça, birlik ve beraberliğin temelinde geçmişle barışık olmanın yattığını ifade ederek, “Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) son peygamber, gönüllerin sultanı milyonlarca insanın kıyamete kadar gönüllerine taht kurmuş mübarek insandır” dedi. Yapılan konuşmalar ardından sahne alan tasavvuf müziği sanatçısı Abdurrahman Önül, ilahi ve tasavvuf eserleriyle hem kulağa hem de kalplere seslendi. İlahiler seslendirilirken semazenlerin gösterisi göz kamaştırdı. Vatandaşların üzerine güllerin yağdığı ve duygulu anların yaşandığı gece sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir ve dinletileriyle son buldu. HABER MERKEZİ