Saadet Partisi Şahinbey İlçe Teşkilatı, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Şehitler Abidesi'nde program düzenledi. Etkinlikte yılbaşı kutlamaları da protesto edildi.

Programda konuşan Sadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Kirazoğlu, "Bu topraklarda büyük destanlar yazmış olan ecdadımızı ayrı ayrı rahmetle anıyoruz. Antepliler düşmana tek bir taş vermemek için 11 ay düşmana kan kusturmuşlar ve din için, millet için, vatan için 6.000'den fazla şehit vermişlerdir. Şahinbey, Antep'te İstiklal meşalesini tutturmuş, Onbinlerce Şahinler, tutuşturulan bu meşaleyi söndürmek için var güçleriyle vuruşmaya koşmuşlardır. Bizler Saadet Partisi olarak ecdadımıza diyoruz ki Sizler bu vatanı ne zorluklarla bizlere teslim ettiniz. Bizler de Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar ve Erbakanlar olarak, bu vatan toprağının tekbir karışını bile vücudumuz çiğnemeden, bedenimiz delik deşik edilmeden ehl-i salibe teslim etmeyeceğiz "dedi.

"HER YIL NOEL KUTLAMALARINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR"

Yaklaşan yeni yıl nedeniyle de bir açıklamada yapan Kirazoğlu, "Türkiye'de yılbaşı kutlamaları hızla Hristiyan adetlerini uygulamaya dönüşmektedir. Her yıl Noel kutlamalarında artış gözleniyor. Hatta paskalya yortusu, Cadılar bayramı rezaleti bile gündem oluşturuyor. Başka dinlerin mensupları gün ve bayramları kutlayabilirler. Buna bir diyeceğimiz yok. Bu onların sorunu! Ama Müslümanlara ne oluyor da başka kavimlere özeniyorlar? Siz Ramazan veya Kurban Bayramı kutlayan başka bir din mensubu gördünüz mü? Bizim ayırt edici özelliğimiz Müslümanlık! Üzerimizdeki en büyük nimet bu!" şeklinde konuştu. Haluk ŞAHİN