Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1 Mart 2016'da TBMM Genel Kurulu'ndaki "Psikolojik tedaviye tabi tutalım. Çünkü şuurunu kaybetmiş" sözleri nedeniyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtığı CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "Hiç kimseye hakaret etmedim, etmemde, benim dünyamda hakaret yoktur. Kuştan korkan darı ekmez. Bu kadar baskı altında olmasına, sindirilmiş olmasına rağmen, Türk adaletinin doğru kararlar vereceği kanaatindeyim" dedi.

BÜTÜN ÜLKELERLE TARTIŞIYORUZ

Bir gerçeğin altını çizdiğini, bir tesbitte bulunduğunu söyleyen Akif Ekici, "Ülkemiz uzun zamandan beri sıkıntılı günler yaşıyor. Bu tesbit Türkiye kamuoyunun tesbiti. Bugün Suriye'nin durumu ortada. Rusya ile ticari ilişkilerimiz durmuş, düşman haline gelmişiz. Turizmciler, sebzecimiz, ziraatçımız sıkıntılı. Irak, İran'la, Mısır'la, Libya ile daha doğrusu bütün dünya ülkeleriyle problemli hale gelmişiz. Bütün ülkerle tartışıyoruz. Güneydoğu ateş çemberine dönmüş, 5 yıldır açılım süreci adı altıda ülkede değişik oyunlar oynanmış. Son 4 aydır Silopi, Cizre'de devlete karşı başkaldıran bir grubun silah, patlayıcı, bomba mühimmat depolamasına, şehir merkezlerinde hendek açmalarına göz yumulmuş" dedi.

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ DE BU TESBİTİ YAPIYOR

'290 defa bölgedeki askeri güçler veya kolluk kuvvetleri, idari makamlara müdahalede bulunması gerekir denmesine rağmen sadece 8'ine müdahale izni verilmiş' diyen Ekici, "Bugün ülkenin Güneydoğusu bu hale gelmiş, insanlar ölüyor, şehir harap oluyor, bunları bu hale kim getirdi? Ben bu tesbiti yaptım. Bütün milletvekili arkadaşlar, Allah için bu işe bir dur diyelim, hep beraber müdahil olalım, ülkemiz yanıyor, bu ateş çemberinden çıkalım, Ortadoğu bataklığına saplanmayalım dedim. Ben ülke gerçeklerinin tespitini yaptım, aslında bu tespiti tüm milletvekili arkadaşlarımda yapıyor. Ak partili milletvekilleri de bu tespiti yapıyorlar ama bunu dillendirmiyorlar. Ben öncülük ettim, bu dillendirmeyi yaptım. Benim konuşmamı iyi dinlememiş" diye konuştu.

BAZI MİLLETVEKİLLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM

Gaziantep'teki bir takım hesap içinde olan insanların siyasete yakışmayan sözler sarfettiğini, insanlığa yakışmayan şeyler söylediklerini belirten Ekici, "Ama şimdi Gaziantep'te bazı arkadaşlar AKP yöneticileri bazı milletvekilleri anlamsız şekilde konuşuyor. Bu sözleri heyecanlarına bağışlıyorum ve ciddiye almıyorum. Beni Gaziantep'te herkes bilir ve tanır. Ben bu söylenen lafları ve söyleyenleri ciddiye almıyorum. Benim canım yanıyor, ülkemi çocukları, torunlarımın geleceği için endişelerim olduğu için bunları dile getirdim. Bu ülkeyi savaştırmaya, bu ülkenin insanlarını öldürmeye, kamplaştırmaya, kutuplaştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Hangi mevki makamda olursa olsun, bu insanların benim ülkemi bu hale getirmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

BENİM DÜNYAMDA HAKARET YOK

Hiç kimseye hakaret etmediğini dile getiren Ekici, "Etmemde, benim dünyamda hakaret yoktur. Miktar ne olursa olsun, ceza hiç önemli değil. Kuştan korkan darı ekmez. Bu kadar baskı altında olmasına, sindirilmiş olmasına rağmen, Türk adaletinin doğru kararlar vereceği kanaatindeyim. Ben yine söylüyorum hiç kimseye hakaret etmedim, kasıtlı bir cümle söylemedim ve söylememde. Bu bana yakışmaz. Sonunda ceza çıkacağı kanaatinde değilim, yargıya güvenirim" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR