İstanbul’da çeşitli semtteki meydanlarla bütünleşen güvercinler, şimdi de Gazintep Yeşilsu Meydanı’nı hareketlendirdi. Ne var ki, meydana konan güvercinleri ticarileştirenler, 1 liradan kuş yemi satmaya başladı.

KUŞLARI SEVİNDİRİN

2 ay önce güvercinlere yem atmak isteyenlere, mısır ve buğday karışımlı bardağı, 1 lira olan kuş yemi satmaya karar veren 61 yaşındaki işçi emeklisi Hayri Demirpençe’nin, meydandan “kuşları sevindirin” sesi herkesin dikkatini çekti.

EN GÖZDE NOKTA

Yeşilsu Meydanının, güvercinlerle adından söz ettiren İstanbul’un meydanlarını Gaziantepli'lere yaşatan kentin en gözde noktası olduğunu bildiren Demirpençe, kuşlar aleminden güvercin cinsine sevgisinin daha fazla olduğunu belirtti. Demirpençe, “Sıcak hava, insanları olduğu gibi kuşları da olumsuz etkiliyor, susuz ve aç kalan kuşlar, ağaçların bol olduğu meydanları tercih eder, meydanlara iner, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışır. Güvercinler de Yeşilsu Meydanı’na konar, insanların dikkatini çekmeyi başarır" dedi.

HEMEN AKLINA GELDİ

Demirpençe, "Ben de 2 ay önce Yeşilsu Meydanı’na çok sayıda güvercinin konduğunu gözlemledim. İstanbul Eminönü Meydanı’ndaki kuşlar aklıma geldi. Yurt içinden ve dışından gelen turistlere, yem satarak para kazanan insnları düşündüm, böyle bir işe kalkıştım, işler iyi sayılır. 1 lira gibi sembolik bir ücret karşılığı güvercinlerin hayatta kalmasını sağlıyorum. Özellikle kadınlar ve çocuklar güvercinlere yem atmayı çok seviyor” diye konuştu. SALMAN ERDİNE