KÜSGET Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Organizede yapılacak Lojistik Merkezi'nin yanında büyük araçlar içinde yer tahsis edeceğini söyledi. Güneş, "Küsget daraldı artık büyük araçlar tırlar giremiyor. Ticaret Odası'na Organizede 3 milyon m2 alan ayrıldı. Büyükşehirden bizde yer istedik. Sayın Başkan kabul etti, bize de 500 dönüm yer tahsis edilecek" dedi.

ESNAFIMIZ TERÖR OLAYLARINDAN ETKİLENDİ

Doğu ve Güneydoğudaki terör olaylarının, Küsget Sanayi Sitesi'ndeki tamirci esnafını olumsuz etkilediğini belirten Mustafa Kemal Güneş, sanayi sitesindeki esnafın işlerinin yüzde 80'inin doğu ve güneydoğudan geldiğini söyledi. Güneş, "Bizim esnaf doğu ve güneydoğudan getirilen araçlara bağımlı. Oradaki esnaf çalışırsa buradaki esnaf iş yapar" dedi.

ESNAFIMIZ DOĞU'YA BAĞIMLI

'Terör olayları nedeniyle işler bıçak gibi kesildi' diyen Güneş, özellikle büyük araç tamircilerinin işyerlerini teker teker kapatmaya başladığını ifade ederek, "Esnafın işi gücü gitti. Ekonomide durgunluk var. Genel bir kriz var. Gaziantep sanayi sitesi doğu ve güneydoğuya bağımlı. Tamir araçların yüzde 80'i doğu ve güneydoğudan gelir. bunlar çalışırsa buradaki esnaf iş yapar. Küsget'irn kaderi bu. büyük araç tamircileri teker teker kaatmaya başladı. yerlerine küçük araç tamircileri geliyor. " dedi.

BÜYÜK ARAÇLARIN HEPSİ AYNI YERDE OLACAK

Büyük araç tamircilerinin de Organizede yapılacak lojistik merkezinin yanına gitmesi gerektiğini, o zaman esnafın işlerinde bir nebze olsun düzelme olacağını söyleyen Güneş,"Büyüşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e söyledik. Bize de yer verin dedik. Başkan, büyük araçları bir yerde toplayalım dedi. Olumlu baktı. 500 dönüm de bize tahsis edilecek. Organizenin orada 3 milyon m2'lik alana lojistik köy yapılacak. Orada büyük araçların da tamiri yapılacak. Böylelikle büyük araçlar şehir içine girmeyecek" şeklinde konuştu.

KREDİDEN HABER YOK

Güneş 30 bin TL'lik sıfır faizli 36 ay ödemeli kredilerin durdurulduğu ve hala bir ses olmadığını da vurgulayarak, "Sanıyorum, terörden mağdur olan illerdeki esnafa ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklere öncelik verilecekmiş. Bankanın komisyon almasının da sorun çıkardığını duyduk. Şu ana kadar bir haber yok, bekliyoruz" dedi. Meral KINACILAR