Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nin olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut başkan Ömer Küsbeoğlu, 508 delegenin oyuyla 4.defa birlik başkanlığına seçildi. Genel Kurulda Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı M.Durdu Yetkinşekerci'nin elinden plaket alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Ömer Küsbeoğlu'ndan odaların borçlarının silinmesini talep etti. Küsbeoğlu da, Yetkinşekerci'nin ayağının bereketli olduğu esprisini yaparak, parası olan odaların değil, parası olmayan odaların borçlarının silineceği sözünü verdi.

GENEL KURULA BÜYÜK İLGİ

Şato Restaurant'ta yapılan ve Divan Başkanlığını Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu'nun yaptığı genel kurul toplantısına Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, GTO Meclis Başkanı Selami Memiş'in yanısıra çok sayıda oda başkanı katıldı.

74 ODAMIZ VAR

Gaziantep'te 74 Odanın bulunduğu söyleyen Ömer Küspeoğlu, birlik olarak eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Küsbeoğlu, "Gerek ABİGEM gerek MEGEP ve gerekse Avrupa Birliği fonlarından ayni yardım alınarak çırak ve kalfalarımızın eğitimine azami özen gösterilmiştir" dedi.

AHİLİK HAFTASINA PROTOL DE KATILSIN

Ahilik Haftası kutlamalarının bir şölen havasında kutlandığını ve halkımıza Ahi Pilavı İkramının birlikçe geleneksel hale getirildiğini anlatan Küsbeoğlu, "Yine geleneksel hale gelen Fıstık Festivaline birliğimizce katkı sağlanarak esnaf ve sanatlarlarımıza standartlar verilerek yöresel ürünlerimizin tanıtımlarına katkı sağlanmaktadır. Ahilik Haftasını bu yıl daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız ve kutlamala gerek Gaziantep'ten gerek Ankara'dan protokolün katılmasını istiyoruz" dedi.

İSTİHDAM İÇİN EĞTİMLER ÖNEMLİ

İlimizin ve ülkemizin önemli sorunlarından birisi olan genç nüfusumuzun ve dezavantajlı grupların mesleksizlik, işsizlik ve istihdam sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla meslek kazandırma kursları düzenlendiğini ve istihdam sağlandığını dile getiren Küsbeoğlu, "İlimizin girişimcilik kapasitesinin ortaya çıkarılmasına ve yeni iş kurmak isteyen girişimci adaylarının KOSGEB desteklerine ulaşmasını sağlayıcı Girişimcilik kursları ve yeni işletmelerin daha bilinçli kurulmasına katkı sağlanmaktadır" diye konuştu.

4336 KİŞİ BELGE ALDI

Küsbeoğlu, gerçekleştirilen eğitim programları sonrası belgelendirilen katılımcıların sayısının 4336 kişiye ulaştığını söyledi. Küsbeoğlu, SODES, İş-Kur, girişimcilik, hijyen projelerinden başka ağırlıklı olarak AB hibe projelerinin uygulanacağını dile getirdi.

SURİYE KONUSU

Suriyeliler konusunu da gündeme getiren Küsbeoğlu, "Gaziantep'te kamp ve çadırların dışında başıboş gezen 50 bin civarında Suriyeli var. Ticaret Odası'na teşekkür ediyorum. 12 Sivil toplum örgütüyle birlikte Suriyeliler konusunda rapor hazırlanmasına öncülük etti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e bu raporları sunduk. Bu raporda hem sorunlar hem de çözüm önerileri yer alıyor. Suriyelilerin çalışma hayatı ve kayıt altına alınmalarıyla ilgili somut öneriler sunduk" dedi.

SURİYELİLERİN ÇALIŞMA KONUSU 15-20 GÜNDE NETLEŞİR

Genel Kurulda konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, esnaf ve tüccarın sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi:"Suriyeliler konusunda çok fazla talep geldi. Böyle bir sorun varsa ne yapabiliriz diye sivil toplum örgütleriyle istişarede bulunduk. 4 konu başlığı belirledik. Bunlar eğitim, ekonomi, güvenlik ve sağlık. Suriyelilerin çalışmadıkları zaman ülkemizde neler yapabileceklerini raporda anlattık. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda bir kanun maddesi hazırlıyor. 15-20 gün içinde Suriyelileri çalıştırmayı başaracağız" dedi.

TURAN'A BÜYÜK ALKIŞ

Genel Kurulda konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gaziantep'teki birlik ve beraberliğe dikkat çerekek, "Bu şehrin insanlarını kutluyorum. Bu şehrin güzel insanlarının başarısını alkışlıyorum. Allah bu birlik ve beraberliği bozmasın, daim kılsın" dedi. Turan'ın konuşması salondan büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi.

YÖNETİM KURULU

Birliğin yönetim kurulu ise şu isimlerde oluştu:İbrahim Buğur, Salman Çelikadam, Settar Kıratlı, Sedat Özdinç, Abdullah Kocaoğlan, Mustafa Kemal Güneş, Musa Kılıçparlar, Ahmet Şahin.

DENETİM KURULU

Denetim Kurulu üyeliklerine Ökkaş Sönmezoğlu, Reşit Durak, Mehmet Aytaç, Mehmet Enver Bal, Mustafa Öztaş seçildi.

DİSİPLİN KURULU

Birlikte disiplin kurulu üyeleri ise Hasan Karaoğlan, Abdülkadir Arıkan, Hüseyin Ekmekçi, Tacettin Toprak, İzzet Güzel.

Meral KINACILAR