Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in başkanlığa yeniden seçildiği genel kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım katıldı. Palandöken, "Türkiye'ye yönelik uygulanan ekonomik saldırı süreci atlatılacak, 15 Ekim itibarıyla son bulacak, fiyatlar düşecek ve ülkemiz güllük gülistanlık olacak" dedi.

DESTEK TEŞEKKÜRÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla Grand AnkaraOtel'de gerçekleştirilen TESK'in 20. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Palandöken, esnaf ve sanatkarlara verdiği desteklerden dolayı Erdoğan'a teşekkür etti. Palandöken, esnaf ve sanatkarın Türkiye'nin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanım esnaf ve sanatkarların sorununu çözmek için elinizden gelen gayreti gösterdiniz ve her zaman bize destek oldunuz." diye konuştu.Türkiye'ye yönelik uygulanan ekonomik saldırı sürecinin atlatılacağını ifade eden Palandöken, bu sürecin 15 Ekim itibarıyla son bulacağını, fiyatların düşeceğini ve ülkenin güllük gülistanlık olacağını söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

BİZDEN KORKUYORLAR

Palandöken, Türk parasının korunması için alınan kararların esnaf kesimine yardımcı olduğunu belirtti. Türkiye'nin esnafın ürettiği katma değerli ürünlerle yurt dışına ihracat yapan ülke haline geldiğini aktaran Palandöken, şunları kaydetti: "Onun için bizden korkuyorlar. 'Kendi uçağını, helikopterini, arabasını yapamaz, dışa bağımlı' dediler ama siz ne yaptınız, dik durdunuz. 'Bu ülkeyi bu sıkıntıdan kurtaracağım' dediniz ve kurtardınız." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT