AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Selahattin Bekmez, Türkiye kurumsal yapı ihraç eder duruma geldiğini belirtti.

Prof. Dr. Selahattin Bekmez, ”Türkiye ve Irak arasında hem ticari, hem de kültürel manada ciddi bağların ve kadim bir dostluğun olduğunu biliyoruz. Zira sosyo-kültürel altyapı olarak oldukça benzer olan; ekonomik ilişkiler olarak ise birbirlerinin önemli ticari partneri konumunda olan bu iki ülkenin birbirini dışlayamadığına şahit oluyoruz. Her ne kadar bu bağlar, Ortadoğu’daki jeopolitik riskler dolayısıyla biraz kesintiye uğramış gibi görünse de, aslında gücünden çok şey kaybetmiş değil” dedi.

Prof. Dr. Bekmez konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ”Hatırlanacağı üzere, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile imzalanmış olan petrol boru hattı projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, Türkiye’nin hem doğalgaz, hem de petrol taşıma maliyetlerinde ciddi azalmaların yaşanacağını biliyoruz. Bu ekonomik gelişmelere ek olarak birkaç gün önce yaşanan yeni bir gelişme de bizlere gurur kaynağı olmuştur” İHA