Konukları salon girişinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eşi İzzet Şahin, Vali Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor karşıladı. Resepsiyonda, canlı heykellerin, 3 saat boyunca nefes almadan öylece ayakta durması görenlerin dikkatinden kaçmadı. Resepsiyonda ayrıca Gaziantep’e Değer Katan Dr. Samet Bayrak, Akten Köylüoğlu, Olcay Külah, Şehitkamil'in kardeşi Kemal Direk, Halit Ziya Biçer ve Ampute Milli Takım kalecisi Ufuk Karakuş'a ödül verildi.

kurtumul.jpg

Düşman işgalinden kurtuluşun bir video filmin izlenmesiyle başlayan resepsiyonda ilgi büyüktü. Vali Ali Yerlikaya, konuşmasında "İki hafta önce Kurtuluş Destanımızı taçlandırmak için Panorama Müzemizin temelini attık. Elinden fikrinden yüreğinden bu işin başarılması için ne geliyorsa ortaya koyan hemşehrilerimiz, Büyükşehir belediye Başkanımızın liderliğinde bu projeyi hayata geçirmemizi sağladılar ve temelini attık. İnşallah gelecek yıl hep birlikte bugün hizmete açmayı diliyorum. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

kutlama.jpg

GÖZYAŞLARINIZI TUTAMAYACAKSINIZ

"Kurtuluşun en cesaretli mücadelesinin yaşandığı yerde Şahinbey Belediyemizce yapılan Milli Mücadele Müzemizi hizmete açtık" diyen Yerlikaya, "Şahinbey Belediye Başkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu müzelerimize giren misafirlerimiz çıkarken gözyaşlarını tutamayacaklar. Bu müzeler gelecek neslimize ve misafirlerimize kendimizi anlatabileceğimiz en modern mekanlar olacak"

zerdali.jpg

GELECEK NESİLLER ÖNEMLİ

Vali Yerlikaya, “O zor günlerde acı zerdali yiyenler Allaha isyan etmeden sabrettiler. Bu sabrın bir mükâfatı olarak Allah öyle bir zenginlik ve lezzet verdi ki dünyanın gıpta ettiği bir mutfağa sahip olduk. Gaziantep savunmamızdan sonra devletimizce İstiklal Madalyası verilenler şehit yakınlarımız ve gazilerimiz detaylı olarak incelendi. Şehit Kamil’imizin yaşayan akrabalarının da bu haktan yararlanması için gerekli girişimleri başlatmış bulunuyoruz. İnşallah kısa sürede bütün şehrin şahitliğinde İstiklal Madalyamızı Kemal amcamıza tevcih edeceğiz inşallah. Her attığımız adımda ismini zikrettiğimiz şehit ve gazilerimiz var. Ruhları şad olsun, Cenab-ı allah bizleri onlara layık nesiller olmayı ve onlara layık yeni nesiller yetiştirmeyi nasip etsin.

kemal.jpg

KEMAL DİREK DUYGULANDIRDI

Vali Ali Yerlikaya, Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve Arif Kurt'a teşekkür ederek, "Onlar büyük gayretlerle 14 yaşında annesine yan bakan Fransız askerine engel olmaya çalışırken süngülenerek şehadete eren Şehit Kamilimizin yaşayan tek kardeşi Kemal Dilek ağabeyimizi bizlerle buluşturdular" dedi.

OLAYI ANLATTI

Bir asırlık Kemal Dilek ağabeyimizi huzurlarınıza davet ediyorum” diyerek, Şehit Kamil’in yaşayan tek kardeşi 90 Yaşındaki Kemal Dilek’i sahneye davet etti. Kemal Dilek, ağabeyi Kamil’in şehadetine ilişkin olayı naklederek, şehitlerimiz için Fatiha talebinde bulunu.

akten.jpg

ŞAHİN: YENİ BİR TARİH YAZILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık gününün Gaziantep’in onurlu ve şerefli bir günü olduğunu belirterek, “Kanlarıyla tarih yazan ecdadımızla onur duyuyoruz. 96 yıl önce bugün yeni bir tarih yazıldı. Bu tarih benim ecdadımın kanıyla yazıldı. Gaziantepli demek; hür ve özgür olmak demektir. Gaziantep aklını, imanını ve cesaretini birleştirdi, edayla, selayla, duayla 96 yıl önce ikinci bir Kurtuluş Savaşı, ikinci bir Çanakkale zaferi, ikinci bir Plevne yaşattı. Bu ecdadın torunları olarak onlarla onur ve şeref duyuyoruz. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla yolumuz aydınlanıyor" dedi.

ampute.jpg

TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİLDİK

Şahin, "Yakın zamanda yaşadığımız hain15 Temmuz askeri darbe girişimi bize, ‘biz bir ölür, bin diriliriz’ dedi. Mustafa Kemal Atatürk, Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde tek başına duran, imanından, yüreğinden, memleket aşkından başka hiçbir şeyi olmayan yoksulluk ve açlıkla mücadele eden bu güzel vatanın kahramanlığını, Türkiye’nin bütün köylerine, kasabalarına, şehirlerine örnek gösterdi. ‘Ben Gazianteplinin gözlerinden nasıl öpmem ki’ diyen Mustafa Kemal’den aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

halit.jpg

2023 HEDEFİNE ONURLU BİR İMZA ATACAĞIZ

"Artık tankla tüfekle savaş yok. Artık bilim ve teknolojide siber savaşlara karşı çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım" diyen Şahin, "Çocuklarımız öyle yetiştirmeliyiz ki bilimde ve teknolojide silikon vadilerinde var olalım, hakikatten vicdanıyla insanlığıyla Dünya’ya örnek olsunlar. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un her cümlesini, her noktasını her virgülünü yaşamış bir ilin belediye başkanı olarak, ‘ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek milli şairimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bir olacağız, iri olacağız, bir ve beraber olacağız, nasıl geçmişe unutulmaz bir imza attıysak, 2023 ve 2071 hedefine aynı şekilde onurlu bir imza atacağız” diye konuştu.

klaüp.jpg

EKİCİ: GAZİANTEPLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Resepsiyonda Gaziantep Milletvekilleri de davetlilere hitap ettiler. Gaziantep Milletvekili Akif Ekici konuşmasında, “96 yıl önce hem şehrimizde hem Türkiye’de büyük bir onur mücadelesi verildi. Gaziantepli olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Burası öyle bir şehir ki üreterek tüketmeyi kendisine şiar edinmiştir” dedi.

samet-002.jpg

KOÇER: MİLLİ MÜCADELE RUHU

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, “İnanıyorum ki 96 yıl önceki milli mücadele ruhu yaşamaya devam ediyor. Bunu 15 Temmuz’da tüm dünyaya gösterdik. Bu ruhu ekonomik kalkınma ve refaha yönelterek Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Hemen her konuda ilk onda olan bir şehriz. Yaptığımız her işi güzel yapıyoruz. Bu şehirde 6317 şehidin torunları olarak üreten, istihdam yapan, her anlamda bu şehre sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

sever.jpg

UZER: GURURLUYUZ

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer; “Bugün gerçekten duygu dolu bir gün yaşıyoruz. Ama bu bizim hakkımız. Dedelerimizle babalarımızla ne kadar övünsek azdır. İnanıyorum ki onların nesli aynı kahramanlığı her zaman gösterecektir. Babalarımızın dedelerimizin bizlere anlattıkları aziz hatıralarla büyüdük. 81 şehrin arasında ne kadar kıymetli bir şehrimiz olduğunu onlardan öğrendik” dedi. Resepsiyon “Gaziantep’e Değer Katanlar” kategorisinde Dr. Samet Bayrak, Akten Köylüoğlu, Olcay Külah, Kemal Direk, Ampute Milli takım kalecisi Ufuk Karakuş ve Halit Ziya Biçer’e ödüllerinin verilmesi sonrasında Enbe Orkestrası tarafından müzik ziyafeti verildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - AYŞEGÜL BAĞCI