Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları başladı. Şahinbey ve Şehitkamil belediyeleri kurtuluş kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

Kırkayak Parkı'ndaki Şahinbey Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından abideye çelenk bırakıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törende, Türk tarihine altın harflerle yazılan Antep savunmasının 94'üncü yıl dönümünü kutlamanın büyük sevincini yaşadıklarını söyledi.

MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Tahmazoğlu, 94 yıl önce verilen mücadelenin hala devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu anımsatan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:"Bu cennet vatanımıza göz diken düşmanlar oldu, olmaya da devam edecek. Başta Suriye olmak üzere Ortadoğu adeta ateş çemberi. Ülkemiz şu anda yaklaşık 2 milyon Suriyeli'yi misafir ediyor. Onun için biz daha güçlü olmalıyız. İnşallah 2023 ve 2071'e doğru giderken daha güçlü olacağız. Çok şükür Türkiye kendi savaş uçağını, topunu, tankını, helikopterini, tüfeğini ve gemisini yapabilen bir ülke haline geldi."

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu.

BU GÜNLERE NASIL GELDİĞİMİZİ UNUTMAMALIYIZ

Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan Şehit Kamil’i anıtı, Özdemir Bey’i ise mezarı başında törenlerle andı.

Şehitkamil Meydanı ve Korosunda bulunan Şehitkamil Anıtı önünde düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Yetkin Şekerci Garnizon Komutanı vekili Albay Ali Barut, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kurtuluş mücadelesinin en çetin mücadelelerinin yaşandığı Gazi şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anarken, nice 94 yıllara bu bayrağın altında bu ezanın altında hep birlikte yaşamak dileğiyle Kurtuluş Bayramınızı kutluyorum” dedi.