GAZİANTEP'in işgalden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümü kutlamalarına başlandı. Asıl törenlerin yarın yapılacağı kentte, Antep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey'in kent merkezindeki anıtına çelenk bırakıldı.

Gaziantep'te 25 Aralık'ta işgalden kurtuluş yıldönümü kutlamaları öncesi Şahinbey Kaymakamlığı, Kırkayak Parkı'ndaki Şahinbey Anıtı'na çelenk bıraktı. Çelenk bırakma nedeniyle düzenlenen törene; 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Doğan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, STK temsilcileri ile asker ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenk bırakılarak İstiklal Marşı okunan törende, öğrenciler Antep savunmasının anlatıldığı şiirleri okudu. Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, ilçeye adını veren Şahinbey'in Antep savunmasının kahramanlarından olduğunu ifade ederek, Antep savunmasında şehit olanlara minnet duyduklarını dile getirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, ilçe genelinde derslerinde başarılı olan 10 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götüreceklerini söyledi. Şehitler diyarı Çanakkale ile gaziler diyarı Gaziantep arasındaki bağı da güçlendireceklerini anlatan Tahmazoğlu, şöyle dedi: "Derslerinde başarı gösteren 10 bin öğrencimizi eğitim sezonu boyunca uçakla Çanakkale’ye götürüp şehitlerimizin diyarı gezdirdikten sonra akşam tekrar Gaziantep’e dönüşünü sağlayacağız. Bu vesileyle bu vatan için canlarını seve seve feda eden, bu vatan için yapılan fedakarlıkları yerin göstermek istiyoruz. Yeni yetişecek neslimizin, öğrencilerimizin bu vatanın kıymetini anlaması, daha iyi bilmesi, vatan aşkıyla yetişmesi adına düzenlemiş bulunuyoruz."