*Emaneti ehline teslim edin

*Kurtuluş Cami kurtuluyor

*Rahibe Okulu da restore edilecek

Kilise olarak inşa edilen, daha sonra hapishane olarak kullanılan, 1988 yılında ise cami olarak ibadete açılan Tepebaşı mahallesinde bulunan Gaziantep'in en büyük camilerinden biri olan Kurtuluş Cami nihayet restore edilecek. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, mülkiyeti Vakıflara geçen Kurtuluş Cami'nin, eskiden Rahibelerin yetiştirildiği okulun bulunduğu bölüm de dahil olmak üzere restore edilerek ibadete açılacağını müjdeledi.

İHALE 20 ŞUBAT'TA

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, altta dükkanlar, üstte cami, yan tarafında ise eskiden rahibelerin yetiştirildiği okulun bulunduğu Kurtuluş Camii'nde restore ihalesinin 20 Şubat'ta yapılacağını söyledi. İsa Güven, caminin şu anda ibadete kapalı olduğunu, can ve mal güvenliği açısından tehlike arzetmesin diye Cami Koruma Kurulu onayıyla restore edildikten sonra tekrar ibadete açılacağını belirtti.

RAHİBELER MEKTEBİ YERLE BİR

Kurtuluş Cami'nin yan tarafında bulunan, Kilise olarak hizmet verdiği yıllarda rahibe yetiştirilen bölüm, iki yıl kadar önce yıkılarak yerle bir oldu. Zamanında müdahale yapılmadığı için yıkıldığı öne sürülen Rahibeler Mektebi de restore edilerek onarımdan geçirilecek ve eski haline dönecek. Rahibeler mektebi olarak kullanılan bölümün, cami hapishane olarak kullanıldığı sırada işkence yeri olarak adlandırıldığı öğrenildi.

EMANETİ EHLİNE TESLİM EDİN

Bir ara ibadete kapatılması bile gündeme gelen ancak daha sonra bu düşünceden vazgeçilen Kurtuluş Camii'ni daha önce Milli Emlak Diyanete tahsis etmişti. Çivi dahi çakılmayan Cami'nin mülkiyetinın vakıflara geçmesi ile onarım için hızlı adımlar atıldı. İsa Güven, 20 Şubat'ta yapılacak ihale ile tarihi caminin eski görkemli günlerine yeniden kavuşacağını belirtti.

Meral KINACILAR