Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili A.Adayı Av. H. Deniz Kurtoğlu, seçim çalışmalarına başladı. İlk olarak CHP Şahinbey İlçe Kadın Kolları yönetimini ziyaret eden Kurtoğlu, Kadın ve gençlik örgütlerinin yaşadığı sorunlara ilişkin çözüm önerilerini anlattı. Kadın ve gençlik örgütlerinin yaşadığı sorun ve sıkıntıları çok iyi bildiğini anlatan CHP Milletvekili A.Adayı Av. H. Deniz Kurtoğlu, CHP Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Atakan Kocaoğlu ile yönetim kurulu üyelerini tek tek dinledi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN GENÇ İLÇE BAŞKANI OLDUM

Kadın ve gençlik kollarının parti çalışmalarında yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunan Kurtoğlu, “Siyasete CHP Gaziantep Gençlik kollarında başladım, ortaokul yıllarından bu yana aktif olarak çalışmalarda bulundum. Örgütün takdiri ile 25 yaşımda CHP Şahinbey İlçesi ana kademe başkanlığına seçildim. Cumhuriyet tarihinin en genç ilçe başkanı olarak, tüm siyasi yaşantımda kadın ve genç arkadaşlarla omuz omuza çalıştım. Siyasi partilerin can damarı gençlik ve kadın kollarıdır. Bu güne kadar, ne kadın kollarımıza, ne de gençlik kollarımıza gereken önem verilmemiş, yeterli ve rahat çalışma imkanı tanınmamıştır. Genç bir aday olarak, aynı pencereden bakabildiğim için, Gençlik ve Kadın Kollarımızın yaşadığı sorunları bire bir biliyorum.

YETKİSİZ SORUMLULUK KABUL EDİLEMEZ!!!

Bu iki yönetim birimine tüzükçe tanınan özerklik bu güne kadar sözde kalmıştır. Sorumluluk yüklenmiş ancak yetkiler kısıtlanmıştır; yetkisiz sorumluluk kabul edilemez gerçekliğinden hareketle tam anlamıyla bir özerkliğin hayata geçirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Her türlü imkan eksikliğine rağmen özveriyle çalışan kadın ve gençlik kollarımızın kendilerine özgü bütçelerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Kadınlar ve gençler kimseye el açmak zorunda bırakılmamalı, sadece iki milletvekilinin maaşının %10 luk kısmının bağışlanması bile tüm ihtiyaçları karşılamaya yetecektir; örgütün takdiri ile seçilmem halinde ben bu sorunu çözeceğim ve nispi katılım yöntemiyle bu uygulamanın tüm illere yayılması noktasında çaba sarf edeceğim.” diye konuştu.

“KADIN VE GENÇLİK KOLLARINA ARAÇ TAHSİS EDİLMELİ”

CHP Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Filiz Atakan Kocaoğlu, parti çalışmaları nedeniyle ortaya çıkan maddi külfetin kendileri tarafından zor zekat karşılandığına dikkat çekti. Kadın kollarının ekonomik sıkıntılarının çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Kocaoğlu’nun bu sözlerine hak veren Kurtoğlu, “Gençlik ve kadın Kollarının çalışmalarda kullanması için araç tahsis edilmesi zaruridir; bu zaruri ihtiyaç tarafımızca karşılanacaktır. Her mahallede, kadın ve gençlere eşlik edip yol gösterecek ve parti görevlisi dışında en az 3 gönüllü tespit edilip beraber çalışmaları sağlanacak; her aday adayı her mahalleden partili haricinde 3 kişi tespit edecek olsa asgari 15.000 kişilik bir gönüllü ordusu ortaya çıkar ki bu da bu şehri zapt eder; Biz bu şehri bu şekilde kurtaracağız, Gazişehri tekrardan Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi haline getireceğiz!!!” şeklinde konuştu.

Ziyaret nedeniyle kadın kollarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Kurtoğlu, kadın kolları üyelerine Atatürk kolyesi takdim etti. Haber Merkezi