HDP 3. Sıra Milletvekili Adayı Osman Demirci, bu seçimlerde Gaziantep'teki Kürt işadamlarının kimsenin üzerinde söz sahibi olamayacağını iddia etti. Bu güne kadar farklı şekilde yorumlanan ve Kürt vatandaşların Kürt işadamlarının talimatıyla hareket ettiği ileri sürülen seçimlerde böyle bir durumun olmayacağını belirten Demirci, kamuoyuna böyle bir düşüncenin pompalandığını söyledi. Demirci, "Eskiden Kürt işadamları ve sanayiciler yanlarında çalışanları ve akrabalarını etkiliyorlardı. Ancak artık etkileyemeyecek. İşçi de bilinçlendi. Teknoloji çağındayız. İşçi eskiden çalıştığı işi lütuf görüyordu. Ancak şimdi emeğinin sömürüldüğünü, çalındığını düşünüyor. Beddua ediyor. Kimse emeğini çalan birinin etkisinde kalmaz" diye konuştu. HDP 3. Sıra Milletvekili Adayı Osman Demirci Gazetemizi ziyaret ederek, Ökkeş Özekşi ile seçim çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

VEKİLLERE ACIYORUM

Milletvekillerinin Gaziantep'in sorunlarına kalıcı çözümler bulamadıklarını Osman Demirci, "Eğitim başta olmak üzere Gaziantep'in çok sayıda sorunu var. Milletvekillerinin geçmiş 20 yılına baksınlar Gaziantep ile ilgili ne yapmışlar? Bu sorunlarla ilgili ne gibi çözümler üretmişler? Vekillere acıyorum. Gerçek halkın vekilleri mi gerçekten hallerine acıyorum. Emir kulular. Hiçbiri hür düşüncesi ile hareket edemiyor" dedi.

BERABER YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

100 yıldır insanlara Kürtlerin ülkeyi böleceğinin empoze edildiğini belirten Osman Demirci, "Kürtler niye bu ülkeyi bölsün? 100 yıldır bu korku bitmedi. Bu ülkede beraber yaşamak zorundayız, başka yolumuz yok. Bunu başarmak zorundayız. Halkların arasını açmak ayrımcılık yapmak bölücülüktür" dedi.

MHP'LİLERİ KABUL EDİYORUZ

'Biz kazanımlara bakmalıyız, kim bu ülkeye katkı sağlıyor ona bakmalıyız. Kim halkların arasını açıyor ona bakmalıyız' diyen Osman Demirci, "Bunları söylemekten utanıyorum, artık sıkıntı alıyorum. Bu ülkede hırsızların, yolsuzluk yapanların itibar görme dönemi bitmeli. Etnik, inanç değil, insanlık öne çıkmalı, emeğin değeri öne çıkmalı. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Mozaiklerimiz büyük bir zenginliktir. Biz MHP'lileri kabul ediyoruz, onlarda bizi kabul etmeli" diye konuştu.

HALK BIKMIŞ

Seçmende bir bıkkınlık olduğunu,geçim sıkıntısından ne siyaseti, ne seçimleri düşünmediklerini dile getiren Demirci, "Halkımızın ekonomik sorunları var. Millet geçin sıkıntısı çekiyor. Siyasetin S'ni bile duymak istemiyor" dedi.

İŞÇİ BEDDUA EDİYOR

Demirci, bu seçimlerde Kürt işadamı ve sanayicilerin kimsenin üzerinde söz sahibi olamayacağını iddia etti. Demirci, "Kürt işadamlarının gücü kendi akrabalarına da yetmeyecek. Herkesin gücü kendine yeter. Eşine dahi gücün yetmeyebilir. Eskiden Kürt işadamları ve sanayiciler yanlarında çalışanları ve akrabalarını etkiliyorlardı. Ancak artık etkileyemeyecekler. İşçi de bilinçlendi. Eskiden çalıştığı işi lütuf görüyordu. Ancak şimdi emeğinin sömürüldüğünü, çalındığını düşünüyor. Beddua ediyor. Kimse emeğini çalan birinin etkisinde kalmaz. İnsanlar teknoloji çağında artık dünyayı okuyor. Konjonktür çok değişti" dedi.

İŞÇİ SINIFININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KÜRT

Gaziantep'te işçi sınıfının büyük çoğunluğunu Kürt işçilerin oluşturduğunu öne süren Demirci, "Kürt nüfusa baktığımızda işçi sınıfının daha fazla olduğunu görürüz. Kürt nüfusun yüzde 60-70'e yakını işçi sınıfıdır" dedi.

UCUZ POLİTİKA

İktidarın istikrar vurgusunu da değerlendiren Demirci, "İstikrardan halk şunu anlıyor. Projeler var, demokrasi, insan hakları, ekonomi projeleri. Meğerse yaptıkları yolsuzluk, hırsızlıkların devamı için istikrar istiyorlarmış. Bunlar ucuz politikalar" dedi.

KENDİME HAKARET KABUL EDİYORUM

Belediye başkanlarını da eleştiren Demirci, "Bir köprü yapıyorlar, üzerine ben yaptım diye ilan koyuyorlar. Ben utanıyorum, Gaziantepli bir şehirli olarak bunu kendime hakaret kabul ediyorum" dedi. Meral KINACILAR