Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları’nda eğitim alan bin 305 kursiyer için Şahinbey Kültür Merkezi’nde sertifika töreni yapıldı. Törene katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu; bilişim, yabancı diller, mefruşat, giyim teknolojileri ve gıda hizmetleri alanında başarılı olan kursiyerlerin sertifikalarını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programları sonucunda Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları çatısı altında toplam 21 bin 737 kursiyere sertifika verildi. Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları Müzik Korosu, sertifika töreni öncesi mini bir konser verdi. Keyifli dakikaların yaşandığı konser sırasında bazı kursiyerler oynayarak stres attı.

KURSLARI ÖNEMSİYORUZ

Şahinbey Belediyesi’nin 30 ayrı branşta meslek edinme kursları verdiğine işaret eden Başkan Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak 30 ayrı branşta meslek edindirme kursları vermekteyiz. Şuanda 41 bin aktif kursiyerimiz var. 164 bin kişiye de kurs vermişiz. Sadece meslek edindirme dalında 20 bin 432 kursiyer sertifika almış" dedi. Şahinbey Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarını önemsediğini dile getiren Başkan Tahmazoğlu, şunları söyledi:

“Biz bu kursları gerçekten önemsiyoruz. İnsanların kollarına altın bileziği takmak gibi oluyor. Bugünkü törende; bileşim, bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, bilgisayarlı muhasebe, hasta kabul işlemleri, yabancı dil, nakış iğne teknikleri, çeyiz ürünleri hazırlama, iğne oyası, makine nakış, giyim teknolojileri, kadın giysileri dikimi, bebe giysileri dikimi, gıda hizmetleri alanında başarılı olan kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmışlar. Ben bütün kursiyerleri yürekten kutluyorum.” İHA